![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Hagyományos fűszerezéssel készült sült pulykacomb – A szépen pirult szárnyas készítésének egy titka van
![pulykacover](https://kep.index.hu/1/0/3273/32732/327321/32732118_2509246_4b4fa7f0676921a99de387a4fe457373_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Sokan nem kedvelik a pulyka combját, mivel tele van inakkal, és sütés után megeshet, hogy a hús rágós, nehezen fogyasztható lesz, ha nem megfelelően készítjük.
Az omlós pulykacombnál nagy szerepet játszik az, hogy hogyan toljuk a sütőbe, illetve nagyon fontos a hőfok is, illetve az, hogy mennyi időt hagyjuk pirulni a pulykát.
Először is a nagy darab pulykacombot irdaljuk be, a vágásokba így lehetőségünk lesz fokhagymát, szalonnát, kakukkfüvet, rozmaringot vagy bármi mást rejteni, amitől sokkal zamatosabb, szaftosabb lesz a hús. Az irdalást a comb mindkét oldalán végezzük el, kívülről sóval, borssal és olajjal dörzsöljük be, mellé érdemes burgonyát tenni, így együtt sülhet a körettel a hús.
Az ideális hőfok
A szárnyast alacsony hőmérsékleten ajánlott sütni, 120-140 fokon, lassan, 3-4 órán keresztül, amíg szép piros nem lesz. A sütés alatt azért nézzünk néha rá, a kisülő zsiradékkal érdemes meglocsolni a húst, víz helyett pedig bort is önthetünk a combhoz.
Sült pulykacomb
![pulykact](https://kep.index.hu/1/0/3273/32732/327320/32732066_42fb98e04569d4eedbeda72140b88bf7_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 1 darab pulykacomb
- só és bors ízlés szerint
- 80 dekagramm burgonya
- olaj szükség szerint
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 deciliter víz
Elkészítés:
A pulykacombot beirdaljuk, a zsebekbe a felszelt fokhagymát elrejtjük. Kívülről sózzuk, borsozzuk, olajjal bedörzsöljük, ha szeretnénk, rozmaringot is használhatunk az ízesítésnél.
A tepsi alját megolajozzuk, beletesszük a combot, a hús tetejére is öntünk egy kis olajat, majd aláöntünk 1 deciliter vizet. 120 fokos sütőbe toljuk 3-4 órára sülni, amíg szép piros színt kap a hús. Ha krumplit is szeretnénk mellé készíteni, akkor a sütési idő felénél adjuk hozzá.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!