Sütőben sült zöldségek pirított kolbásszal és remegős tojással - Laktató egytepsis fogás

2
Nyomtatás
tojásosegytepsis
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Valódi ízbomba ez a tartalmas egytepsis, az édeskés paprikához és krumplihoz nagyon jól passzol a sós kolbász és a folyós sárgájú tojás.

Ha egy igazán tartalmas ebédre vágysz, amihez nem kell 10 különféle edényt összekoszolni, ráadásul viszonylag gyorsan és kevés munkával készül, ez a recept a neked való. Ez az egytepsis fogás laktató ebédként, de akár egy ráérősebb hétvégi reggeliként is megállja a helyét, kétféle krumpli, kápia paprika, hagyma, bab és tojás az alapja. 

A sült zöldségeket rengetegféle fűszer borítja, a chili, a római kömény és a kurkuma íze dominál a leginkább az ételben. A kolbász kisült zsírjától szaftos a fogás, az édeskrumpli pedig ellensúlyozza a sós ízeket.

A tojást készítheted remegősre, hogy a közepe még folyós legyen, de teljesen átsütve is szuper lesz, előbbihez 7 percre, utóbbihoz 10 percre tedd a sütőbe.

Sült zöldségek kolbásszal és tojással

tojásosegytepsis2

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab krumpli
  • 1 nagy darab édeskrumpli
  • 1 darab kápia paprika
  • 1 fej hagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál
  • ízlés szerint bors
  • 0.5 teáskanál fokhagymapor
  • 0.25 teáskanál chilipor
  • 0.25 teáskanál római kömény
  • 0.25 teáskanál fűszerpaprika
  • 0.25 teáskanál kurkuma
  • 0.5 teáskanál oregánó
  • 400 gramm vörösbab (konzerv)
  • 150 gramm kolbász
  • 4 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

A kétféle krumplit hámozzuk meg, majd a paprikával együtt vágjuk egészen kicsi, 1-1,5 centis kockákra. A hagymát pucoljuk meg, majd kockázzuk össze, nem kell nagyon finomra. A babot szűrjük le, mossuk át, majd csöpögtessük le. A kolbászt vágjuk fél centi vastag karikákra.

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

Egy nagy tálban keverjük alaposan össze a kétféle krumplit, a paprikát, a hagymát, az olajat és az összes fűszert. Szórjuk a zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy ne fedjék egymást, majd toljuk a sütőbe 20 percre, félidőnél forgassuk át őket.

Vegyük ki a sütőből a zöldségeket, majd szórjuk rájuk a babot. Egy fakanál segítségével toljuk a zöldségeket a tepsi egyik felébe, a másik felébe pedig tegyük a kolbászkarikákat. Tegyük vissza a sütőbe 8 percre, míg kisül a kolbászból a zsír.

Ha szépen megpirultak a hozzávalók, húzzuk ki a tepsit a sütőből, keverjük össze a zöldségeket a kolbásszal. Alakítsunk ki a sült zöldségek között 4 mélyedést, majd üssünk mindegyikbe 1-1 tojást. Sózzuk őket, majd toljuk vissza a sütőbe 7-10 percre. 7 percnél még folyós lesz a tojás közepe, 10-nél pedig szilárd.

Rögtön, melegen kínáljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon