![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Sütőben sült zöldségek pirított kolbásszal és remegős tojással - Laktató egytepsis fogás
![tojásosegytepsis](https://kep.index.hu/1/0/3608/36080/360804/36080445_2757937_cf3a51572f7c0756693b8f8368e2c3d9_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Valódi ízbomba ez a tartalmas egytepsis, az édeskés paprikához és krumplihoz nagyon jól passzol a sós kolbász és a folyós sárgájú tojás.
Ha egy igazán tartalmas ebédre vágysz, amihez nem kell 10 különféle edényt összekoszolni, ráadásul viszonylag gyorsan és kevés munkával készül, ez a recept a neked való. Ez az egytepsis fogás laktató ebédként, de akár egy ráérősebb hétvégi reggeliként is megállja a helyét, kétféle krumpli, kápia paprika, hagyma, bab és tojás az alapja.
A sült zöldségeket rengetegféle fűszer borítja, a chili, a római kömény és a kurkuma íze dominál a leginkább az ételben. A kolbász kisült zsírjától szaftos a fogás, az édeskrumpli pedig ellensúlyozza a sós ízeket.
A tojást készítheted remegősre, hogy a közepe még folyós legyen, de teljesen átsütve is szuper lesz, előbbihez 7 percre, utóbbihoz 10 percre tedd a sütőbe.
Sült zöldségek kolbásszal és tojással
![tojásosegytepsis2](https://kep.index.hu/1/0/3608/36080/360804/36080455_5892d980859c63dffceb95f1148f5a1b_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab krumpli
- 1 nagy darab édeskrumpli
- 1 darab kápia paprika
- 1 fej hagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- ízlés szerint bors
- 0.5 teáskanál fokhagymapor
- 0.25 teáskanál chilipor
- 0.25 teáskanál római kömény
- 0.25 teáskanál fűszerpaprika
- 0.25 teáskanál kurkuma
- 0.5 teáskanál oregánó
- 400 gramm vörösbab (konzerv)
- 150 gramm kolbász
- 4 darab tojás
Elkészítés:
A kétféle krumplit hámozzuk meg, majd a paprikával együtt vágjuk egészen kicsi, 1-1,5 centis kockákra. A hagymát pucoljuk meg, majd kockázzuk össze, nem kell nagyon finomra. A babot szűrjük le, mossuk át, majd csöpögtessük le. A kolbászt vágjuk fél centi vastag karikákra.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Egy nagy tálban keverjük alaposan össze a kétféle krumplit, a paprikát, a hagymát, az olajat és az összes fűszert. Szórjuk a zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy ne fedjék egymást, majd toljuk a sütőbe 20 percre, félidőnél forgassuk át őket.
Vegyük ki a sütőből a zöldségeket, majd szórjuk rájuk a babot. Egy fakanál segítségével toljuk a zöldségeket a tepsi egyik felébe, a másik felébe pedig tegyük a kolbászkarikákat. Tegyük vissza a sütőbe 8 percre, míg kisül a kolbászból a zsír.
Ha szépen megpirultak a hozzávalók, húzzuk ki a tepsit a sütőből, keverjük össze a zöldségeket a kolbásszal. Alakítsunk ki a sült zöldségek között 4 mélyedést, majd üssünk mindegyikbe 1-1 tojást. Sózzuk őket, majd toljuk vissza a sütőbe 7-10 percre. 7 percnél még folyós lesz a tojás közepe, 10-nél pedig szilárd.
Rögtön, melegen kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!