Roppanós, sütőben sült brokkolirózsák – Egészen más, édeskés ízt kap a zöldség

sült brokkoli cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Akár köretként, de akár magában is ehetjük a sütőben pirított brokkolit, amit a kétkedőknek is érdemes kipróbálniuk.

A huszas éveim elején én is kipróbáltam mindenféle diétát, köztük a vércsoport szerinti étkezést is. Az én vércsoportom nullás, és az egyik zöldség, amit ehettem, a brokkoli volt. Eléggé gyanakvóan néztem rá, de érdekes módon elég hamar megkedveltem. Ha jól készítjük el, nem főzzük túl, szerethető köretet vagy akár egytálételt kapunk.

A vércsoportdiétát már rég nem tartom, de a brokkolit ettől függetlenül rendszeresen fogyasztom, mert nagyon egészséges zöldség. Amellett, hogy alacsony kalóriatartalmú, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal is. A gyomrot sem terheli meg, mint a hozzá hasonló káposztafélék.

Most sütőben készül, amitől ropogós lesz, és talán így még többen megkedvelik majd. 

Sütőben sült brokkoli

sült brokkoli recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 700 gramm brokkolirózsa
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál
  • 0.5 teáskanál bors
  • 1 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolikat egyenként alaposan tisztítsuk meg, majd tegyük egy papírtörlőre száradni. A fokhagymát szeleteljük vékonyra.

Melegítsük elő a sütőt 230 fokra. 

A brokkolikat sorakoztassuk fel egy sütőpapírral letakart tepsin. Tegyük mellé a fokhagymaszeleteket is. Locsoljuk meg olívolajjal úgy, hogy teljesen ellepje. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. 

Süssük 15-20 percig, amíg a teteje kicsit megpirul. Azonnal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük