Sütőben sült camembert villámgyorsan: az olvadt sajtot friss bagettel kínáld

sült camembert cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Akár előételnek, de baráti beszélgetésekhez, egy pohár bor mellé is csodás ez a sült, olvadt camembert.

A camembert az egyik legkarakteresebb ízű sajt, sokan pont ezért kedvelik. Minél érettebb, annál erőteljesebb az íze. Nagyon zsíros és lágy, így mértékkel fogyaszd. A szőlő, a dió és egy pohár vörösbor tökéletes kísérője, de nem csak hidegen eheted.

Ha szereted a különlegességeket, akkor készítsd el Wellington módra, nagyon finom, és alig lesz vele munka. Ha a rántott ételekért rajongsz, akkor bundázd be, de ne akárhogyan, hanem a hagyományos panírba keverj szezámmagot is. Ha pedig az egyszerűségre törekszel, akkor tedd a sütőbe fűszerekkel együtt, vegyél vagy süss mellé bagettet, és máris kész a szuper fogás. 

Sütőben sült camembert

sült camembert recept ok

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 1 darab camembert (250 gramm)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág kakukkfű
  • 0.5 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A sajtot vagdossuk be párhuzamosan, körülbelül 1 centiméter mélyen. A fokhagymát pucoljuk meg, szeleteljük vékonyra, és dugdossuk be a vájatokba. A rozmaringágakat is daraboljuk fel, és dugdossuk a fokhagymák mellé. Kenjük meg a camembert-t olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. 

Tegyük a sajtot egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd jól csomagoljuk be a papírral. Süssük 10-12 percig, majd azon melegében tálaljuk szeletelt bagettel. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük