Sütőben sült, fűszeres csirkemell: a zöldséges körettel együtt készül

6
Nyomtatás
körettelsültcsirkemell
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Nem kell attól félned, hogy száraz vagy gumis lesz a csirkemell, a mézes-mustáros szósz nagyon szaftosan tartja.

Nem lehetetlen vállalkozás a csirkemell sütése, csak oda kell figyelni egy-két dologra, hogy szaftos, vajpuha húst vegyél ki a sütőből. Az egyik legfontosabb szabály, hogy magas hőfokon kell készíteni, a másik, hogy be kell vonni, dörzsölni olívaolajjal. Nedves pácot érdemes használni, amely bevonja, szaftosan tartja a húst, az olajat nyugodtan lehet fűszerezni. Az alább olvasható verzió ízeiben is nagyon izgalmas, mézes-mustáros, de egy kevés balzsamecet is kerül bele, hogy még különlegesebb legyen. 

A recept nagy előnye, hogy a hús a körettel együtt sül, egytepsis fogás, nem kell azon gondolkodnod, mit tálalj mellé, egyszerre készülnek el. Télen kelbimbóval kínáld, de nyugodtan mehet mellé sima krumpli, édesburgonya, répa is. 

Sütőben sült csirkemell körettel

körettelsültcsirkemell2

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 vékonyabb darab csirkemellfilé
  • ízlés szerint só, bors
  • 60 ml olívaolaj
  • 3 ek dijoni mustár
  • 2 ek méz
  • 2 ek balzsamecet
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500 gramm kelbimbó
  • 1 fej lila hagyma
  • 10 darab koktélparadicsom
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.

A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk. A lila hagymát pucoljuk meg, vágjuk 8 részbe, majd szedjük cikkelyekre. A kelbimbót tisztítsuk meg, szedjük le a külső leveleit, vágjuk félbe. A koktélparadicsomokat is vágjuk félbe. 

Az olívaolajat, a mustárt, a mézet, az ecetet, a zúzott fokhagymát és kevés sót, borsot alaposan keverjünk össze.

A csirkemellet és a hagymát tegyük egy tálba, öntsük rá a mézes-mustáros szósz harmadát. Keverjük vele alaposan össze. 

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, rendezzük el rajta a hagymát és a csirkét, majd toljuk a sütőbe 10 percre.

Közben a kelbimbót és a paradicsomot tegyük át abba a tálba, amiben a hús volt, majd öntsük rá a szósz második harmadát. Keverjük alaposan össze.

Szórjuk a kelbimbót és a paradicsomot a csirke mellé, majd toljuk a sütőbe 15-20 percre, míg a kelbimbó picit megpirul, a hús pedig megpuhul.

A maradék szósszal meglocsolva tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon