Sütőben sült, fokhagymás csirkecombok – Az írós páctól omlós lesz a hús

íróval sült csirkecomb cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Csupán egyetlen hozzávalótól egészen különleges ízt kap az egyszerű csirkecomb is.

Amikor húsételeket készítesz, a megfelelő pác sokat tud javítani a fogás élvezeti értékén. A jó pác az amúgy száraz csirkemellet is feldobja, hát még a combot, ami önmagában is a szárnyas zsírosabb, ízesebb része.

Az író egyszerűen elkészíthető, tökéletes pácalapanyag, amit nem kell a boltban keresgélni, otthon is könnyedén előállíthatod. A vajkészítés mellékterméke, az író kicsit sűrűbb, mint a tej, és nemcsak húsokhoz, hanem süteményekhez is szuper. 

A másik favoritot, a mézes-mustáros pácot is bevetheted a csirkecombnál, ez a recept nem olyan időigényes, így ha reggel kitalálod, hogy elkészítenéd, ebédre készen is lesz. Ha igazán szaftos, omlós végeredményt szeretnél, akkor a húst érdemes minél tovább, akár egy napig is a pácban tartani. Az alábbi verzió nem egy kapkodós recept, de a végeredmény kárpótolni fog érte. Az író és a fokhagyma párosa tökéletes pác lesz a csirkére. 

Sütőben sült, fokhagymás csirkecomb

íróval sült csirkecomb recept

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 6 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
  • 250 milliliter író
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál
  • ízlés szerint bors
  • 2 ág rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze az írót, az olívaolajat, az összenyomott fokhagymát, a sót és a borsot. Tegyük bele a csirkecombokat, úgy forgassuk bele, hogy mindenütt ellepje. Zárjuk le folpackkal, majd tegyük be 24 órára, de legalább egy éjszakára a hűtőbe. 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 

Fektessük a combokat egy 30x20 centiméteres jénaiba vagy egyéb tűzálló tálba, majd öntsük rá az egész pácot, tegyük rá a rozmaringot. Süssük 40 percig, amíg a csirke szépen meg nem pirul.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük