Sütőben sült, fokhagymás csirkecombok – Az írós páctól omlós lesz a hús
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
Csupán egyetlen hozzávalótól egészen különleges ízt kap az egyszerű csirkecomb is.
Amikor húsételeket készítesz, a megfelelő pác sokat tud javítani a fogás élvezeti értékén. A jó pác az amúgy száraz csirkemellet is feldobja, hát még a combot, ami önmagában is a szárnyas zsírosabb, ízesebb része.
Az író egyszerűen elkészíthető, tökéletes pácalapanyag, amit nem kell a boltban keresgélni, otthon is könnyedén előállíthatod. A vajkészítés mellékterméke, az író kicsit sűrűbb, mint a tej, és nemcsak húsokhoz, hanem süteményekhez is szuper.
A másik favoritot, a mézes-mustáros pácot is bevetheted a csirkecombnál, ez a recept nem olyan időigényes, így ha reggel kitalálod, hogy elkészítenéd, ebédre készen is lesz. Ha igazán szaftos, omlós végeredményt szeretnél, akkor a húst érdemes minél tovább, akár egy napig is a pácban tartani. Az alábbi verzió nem egy kapkodós recept, de a végeredmény kárpótolni fog érte. Az író és a fokhagyma párosa tökéletes pác lesz a csirkére.
Sütőben sült, fokhagymás csirkecomb
Hozzávalók 6 darabhoz
- 6 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
- 250 milliliter író
- 1 evőkanál olívaolaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál só
- ízlés szerint bors
- 2 ág rozmaring
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze az írót, az olívaolajat, az összenyomott fokhagymát, a sót és a borsot. Tegyük bele a csirkecombokat, úgy forgassuk bele, hogy mindenütt ellepje. Zárjuk le folpackkal, majd tegyük be 24 órára, de legalább egy éjszakára a hűtőbe.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Fektessük a combokat egy 30x20 centiméteres jénaiba vagy egyéb tűzálló tálba, majd öntsük rá az egész pácot, tegyük rá a rozmaringot. Süssük 40 percig, amíg a csirke szépen meg nem pirul.
Fotó: Getty Images