Sült paszternák az ünnepi asztalra: fenséges és egyszerű köret

2
Nyomtatás
Karacsonyi-sult-paszternak-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A tepsis sült paszternák finom, gyorsan és egyszerűen készül, és remek köret az ünnepi asztalra is.

Ez a recept amilyen egyszerű, olyan nagyszerű: a paszternákból nemcsak évközben lehet finomakat főzni, de az ünnepi időszakban is megállja a helyét. A sült paszternák az egyik legkönnyebben készülő karácsonyi köret, amely nagyon finom és még egészséges is. Ha az ünnepi nehéz fogások közé valami könnyedebbet is szeretnél beilleszteni, akkor ezzel a tepsis zöldséggel biztos a siker.

Abban az esetben pedig, ha színesítenéd a köretet, adj a paszternákhoz más zöldséget is: a fokhagymás-rozmaringos összeállításnak a krumpli, a sárgarépa, a cékla, az édesburgonya és a gomba is nagyon jól áll.

Sült paszternák

Karacsonyi-sult-paszternak

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg paszternák
  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma lezúzva
  • 1.5 tk. szárított rozmaring
  • 0.5 tk.
  • 0.5 tk. bors
Recept idők

Elkészítés:

A paszternákot alaposan mossuk meg, hámozzuk meg (a fiatalabb darabokat nem szükséges), keresztben vágjuk félbe, majd a feleket hasábokra.

Tegyük egy nagyobb tálba, locsoljuk rá az olívaolajat, majd adjuk hozzá az ízesítőket (só, bors, fokhagyma, rozmaring), és alaposan forgassuk össze. 

Borítsuk egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben, 20-30 perc alatt süssük meg. Akkor jó, ha belül teljesen krémes, kívül pedig aranybarna.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon