Színpompás tepsis zöldség: az ünnepi asztalon is megállja a helyét
Ezzel a szemet gyönyörködtető tepsis zöldséggel nem foghatsz mellé: bármelyik ünnepi asztalra beillik, de akkor is érdemes elkészítened, ha egy egyszerű és mutatós köretre vágysz!
Ez a recept amilyen egyszerű, olyan nagyszerű: a paszternákból nemcsak évközben lehet finomakat főzni, de az ünnepi időszakban is megállja a helyét. A sült paszternák az egyik legkönnyebben készülő karácsonyi köret, amely nagyon finom és még egészséges is. Ha az ünnepi nehéz fogások közé valami könnyedebbet is szeretnél beilleszteni, akkor ezzel a tepsis zöldséggel biztos a siker.
Abban az esetben pedig, ha színesítenéd a köretet, adj a paszternákhoz más zöldséget is: a fokhagymás-rozmaringos összeállításnak a krumpli, a sárgarépa, a cékla, az édesburgonya és a gomba is nagyon jól áll.
A paszternákot alaposan mossuk meg, hámozzuk meg (a fiatalabb darabokat nem szükséges), keresztben vágjuk félbe, majd a feleket hasábokra.
Tegyük egy nagyobb tálba, locsoljuk rá az olívaolajat, majd adjuk hozzá az ízesítőket (só, bors, fokhagyma, rozmaring), és alaposan forgassuk össze.
Borítsuk egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben, 20-30 perc alatt süssük meg. Akkor jó, ha belül teljesen krémes, kívül pedig aranybarna.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu