
Selymes, sütőben sült krumpli – A tejszíntől puha lesz, a mozzarella csak ráadás

Cikkek


30 perces, ropogósra sült cukkinipalacsinta: feta sajt is kerül bele

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Epres gombóc krumplis tésztából: ezekkel az arányokkal jól sikerül

Aranybarnára sült csirkeburger: air fyerben készül a húspogácsa

Omlós, áfonyás morzsasüti: mennyei kevert tésztát mutatunk

Könnyed, cukkinis shakshuka: izraeli lecsó tavaszi változatban

10 izgalmas recept zöldbabból: tartalmas levest és rakottast is mutatunk
Annyi minden készülhet krumpliból, hogy érdemes belőle nagyobb mennyiséget tartani otthon.
A krumplit már egyre ritkábban eszem köretként, inkább több mindent pakolok rá, amitől laktató és kiadós főétellé válik. Már nem is emlékszem, mikor ettem utoljára klasszikus, sült formában, inkább leöntöm valamilyen szósszal és sütőben sütöm ropogósra. A lényeg, hogy ne száradjon ki a krumpli sütés közben.
Ezt a tepsis változatot bőven meglocsoltam tejszínnel, és még mielőtt teljesen megsült, mozzarellával is beborítottam, így extra szaftos és puha lett úgy, hogy azért a szélei kellőképpen megpirultak.
Sütőben sült tejszínes krumpli

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm krumpli
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint pirospaprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 200 milliliter tejszín
- 150 gramm mozzarella sajt (reszelt)
Elkészítés:
A krumplikat alaposan mossuk és hámozzuk meg, majd vágjuk körülbelül fél centiméter vastagságú karikákra. Tegyük őket egy tálba, majd sózzuk, borsozzuk, szórjunk rá a pirospaprikából is. Jól forgassuk össze a fűszerekkel.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsünk rá olajat, majd egyenletesen oszlassuk szét a tepsi alján. Fektessük bele a krumpliszeleteket, majd öntsük rá a tejszínt úgy, hogy mindenhol érje. Tegyük a sütőbe, süssük 45 percig. Vegyük ki, majd szórjuk meg vastagon mozzarellával, tegyük vissza még negyed órára, hogy a sajt jól rápiruljon.
Fotó: Getty Images