Ötperces sütőtökös-zabpelyhes smoothie – Télen is egy pillanat alatt energiát ad
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Vannak olyan reggelik, amiktől az egész napunk mosolygós lesz, teljesen mindegy, hogy kint milyen az idő.
Ez ismét egy maradékmentő étel, pontosabban ital, ha megmarad egy kis sült tök, amit már nem ennénk meg, de felhasználnánk - akár reggelire egy finom smoothie-hoz.
Sütőtököt smoothie-ba? Bizony, nagyon finom, ráadásul tényleg eltölt annyi energiával, amennyivel délig biztosan nem leszünk éhesek. Ha ez még nem lett volna elég meggyőző, akkor eláruljuk: ebbe a turmixba zabpehely is kerül, így garantált a jóllakottság. A sűrűsége is variálható, akár kanalazható állagúra is készíthetjük. Érdemes egy kis almát is beletenni, hogy mérsékeljük az ízek intenzitását. A gyönyörű napsárga színe pedig biztosan feldobja még a legködösebb reggelt is.
Készíthetjük hidegen, melegen, ahogy épp a hangulatunk megkívánja.
Sütőtökös-zabpelyhes smoothie
Hozzávalók 2 adaghoz
- 250 gramm sült sütőtök
- 250 milliliter növényi tej
- 1 kávéskanál fahéj (őrölt)
- 1 darab alma
- 4 evőkanál zabpehely
- ízlés szerint juharszirup vagy méz
- 1 csipet szegfűszeg (őrölt)
Elkészítés:
A zabpelyhet kanalazzuk a pohár aljára.
A többi hozzávalót tegyük egy turmixgépbe, és jól turmixoljuk össze, majd öntsük rá a zabpehelyre. Azonnal fogyaszthatjuk is.
Fotó: Getty Images