
Ötperces sütőtökös-zabpelyhes smoothie – Télen is egy pillanat alatt energiát ad

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

10 mesés citromos desszert egy csokorba gyűjtve: ezek a kedvenceink
Ropogós

Gluténmentes fokhagymás gofri: szendvicsalapnak is tökéletes

Fantasztikus savanyú káposztás csirkemell: a sütőben érnek össze az ízek

Tonhalas-avokádós wrap: rohanós hétköznapokra is ideális

Sütőben sült cukkinifasírt sok sajttal: kívül ropogós, belül puha

8 szuper muffinrecept, amit a legkisebbek is elkészíthetnek és díszíthetnek
Vannak olyan reggelik, amiktől az egész napunk mosolygós lesz, teljesen mindegy, hogy kint milyen az idő.
Ez ismét egy maradékmentő étel, pontosabban ital, ha megmarad egy kis sült tök, amit már nem ennénk meg, de felhasználnánk - akár reggelire egy finom smoothie-hoz.
Sütőtököt smoothie-ba? Bizony, nagyon finom, ráadásul tényleg eltölt annyi energiával, amennyivel délig biztosan nem leszünk éhesek. Ha ez még nem lett volna elég meggyőző, akkor eláruljuk: ebbe a turmixba zabpehely is kerül, így garantált a jóllakottság. A sűrűsége is variálható, akár kanalazható állagúra is készíthetjük. Érdemes egy kis almát is beletenni, hogy mérsékeljük az ízek intenzitását. A gyönyörű napsárga színe pedig biztosan feldobja még a legködösebb reggelt is.
Készíthetjük hidegen, melegen, ahogy épp a hangulatunk megkívánja.
Sütőtökös-zabpelyhes smoothie

Hozzávalók 2 adaghoz
- 250 gramm sült sütőtök
- 250 milliliter növényi tej
- 1 kávéskanál fahéj (őrölt)
- 1 darab alma
- 4 evőkanál zabpehely
- ízlés szerint juharszirup vagy méz
- 1 csipet szegfűszeg (őrölt)
Elkészítés:
A zabpelyhet kanalazzuk a pohár aljára.
A többi hozzávalót tegyük egy turmixgépbe, és jól turmixoljuk össze, majd öntsük rá a zabpehelyre. Azonnal fogyaszthatjuk is.
Fotó: Getty Images