Darált húsos raguval töltött sütőtök: laktató és nagyon finom
Az ősz kedvence, a sütőtök töltve is finom. Próbáld ki te is ezt a mutatós és ízletes fogást, mely a család minden tagjának ízleni fog.
A svéd húsgolyó általában sertésből vagy marhából készül, de természetesen húsmentes változatban is elkészítheted. Pofonegyszerű vacsoraötlet, ami egy órán belül a tányérra a kerül.
Olyan hétköznapi alapanyagokkal készül, mint a hagyma, a liszt vagy a zsemlemorzsa, a gombócok pedig végül főtt tésztaágyon terülnek el, csak hogy kicsit kimozduljunk a svédek által kreált komfortzónából.
A hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra. A petrezselymet öblítsük le, majd aprítsuk fel.
Egy nagy tálban keverjük össze a morzsát, a hagymát, a tojást, a petrezselymet, a sót és a borsot. Ezután adjuk hozzá a darált marhahúst, és keverjük jól össze. Formázzunk belőle 3,5-4 cm-es golyókat.
Egy nagy serpenyőt forrósítsunk fel, majd tegyük bele a húsgolyókat, és pirítsuk meg őket, míg belül is teljesen átsülnek.
Ezt követően szedjük őket egy tányérra, amire előtte papírtörlőt tettünk.
Készítsük el a barna mártást. Ehhez a lisztet tegyük bele a korábbi serpenyőbe, majd pirítsuk aranybarnára. Fokozatosan adjuk hozzá a tejet, és keverjük simára. Ezután mehet bele az alaplé, a Worcestershire-szósz, a só és a bors. Addig főzzük, míg besűrűsödik.
A tésztának közben tegyünk fel főzővizet egy nagy lábasban. Sózzuk meg kb. 1 teáskanál sóval, majd a tészta csomagolásán írtakat követve főzzük a tésztát készre. Végezetül szűrjük le.
A tálaláshoz egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a leszűrt tésztát, és keverjük össze.
A kész tésztára halmozzunk rá a húsgolyókat, öntsük nyakon barna mártással és hintsük meg az aprított petrezselyemmel is.
Természetesen tészta nélkül, a hagyományos püré-zöldborsó-lekvár kombinációval is tálalhatjuk.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu