Egyszerű almás kuglóf a nagyi receptes füzetéből: abbahagyhatatlanul finom

akcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Almát ropogtatni nem csak magában érdemes, a lédús gyümölcs süteményekbe csempészve remekül felhasználható.

Az alma az egyik legegészségesebb gyümölcs, úgy tartják, napi egy alma fogyasztásával sokat lehet tenni az egészség megőrzéséért, de arról sem szabad megfeledkezni, hogy sütés és főzés során is nagyon izgalmasan lehet felhasználni a gyümölcsöt.

Almás sütik közül az egyik legnagyobb kedvenc a nagyi pitéje, amelynek nehezen akad vetélytársa, pedig tényleg nagyon színes az almás édességek felhozatala. Itt van rögtön az almás kuglóf, a finomság tésztája a gyümölcstől szaftos és ízletes. A bordázott süti egyszerűen készül, az alma mellé egy kis fahéj kerül, de ha szeretnéd, fahéj helyett 2-3 evőkanál őrölt diót keverj a masszába, a különlegesebb ízélmény érdekében pedig csokiba mártott mazsola is keverhető bele.

Almás kuglóf

akct

Hozzávalók 6 személyre

  • 4 darab alma
  • 1 darab citrom leve és héja
  • 35 dekagramm liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 20 dekagramm cukor
  • 20 dekagramm vaj
  • 5 darab tojás
  • vaj a forma kenéséhez
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított almákat reszeljük le, tegyük egy tálba, majd szórjuk rá a citrom reszelt héját, a citrom facsart levét csorgassuk rá, utána alaposan keverjük egybe. Az alma levet fog ereszteni, azt majd nyomkodjuk ki belőle alaposan.

A lisztet, a sütőport és a fahéjat forgassuk egybe.

A vajat a cukorral dolgozzuk habosra, majd egyenként keverjük bele a tojásokat, utána a kinyomkodott reszelt almát, végül pedig a lisztes keverékkel forgassuk egybe.

A kuglófformát (24 cm) vajazzuk ki, majd simítsuk bele a bekevert masszát, utána toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe és 35-45 perc alatt süssük aranybarnára. Sütésnél alkalmazzunk tűpróbát.

Tálalásnál porcukorral meg lehet szórni a kuglófot.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük