Szaftos, omlós csirkecomb gombával: ebből biztos a repeta

5
Nyomtatás
Szaftos omlós csirkecomb gombával cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A szaftos csirkecombos fogás a karakteres ízével mindenkit rabul ejt. Próbáld ki te is ezt a receptet, és kínáld tésztával vagy rizzsel!

A csirkecomb gombás raguban puhul, ami picit pikáns a kakukkfűtől és a fokhagymától. A csodás étek egyszerűen készül, mégis nagyszerű, biztos, hogy mindenkinek ízleni fog!

Így is lehet

A receptben csirkecombot használunk, de csirkemellből is összedobható. A gombát érdemes keverni, fele laska, fele csiperke, így sokkal izgalmasabb. Ha még tüzesebb ízt adnál az ételnek, akkor 1-2 evőkanál csípős paprikakrémet is keverj hozzá.

Szaftos, omlós csirkecomb gombával

Szaftos omlós csirkecomb gombával ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 darab csirkecomb
  • só és bors ízlés szerint
  • ízlés szerint fokhagyma-granulátum
  • 1 fej hagyma
  • 50 dkg gomba
  • kevés olaj
  • 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 2.5 dl víz
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

A húst készítsük elő, tisztítsuk meg, ha szeretnénk, a csontnál vágjuk be. Ezután fűszerezzük sóval, borssal és fokhagyma-granulátummal, majd tegyük hűtőbe 30 percre.

A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra.

A gombát is tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszés szerint.

Egy magas falú edényben forrósítsunk kevés olajat, majd a combokat mindkét oldalán süssük 8-10 percig. Ezután szedjük ki a húst és tegyük félre.

A hagymát és a gombát dobjuk abba az edénybe, amelyikben a húst sütöttük. Adjuk hozzá a fokhagymát, sót, borsot, fűszerpaprikát. Pirítsuk 5-8 percig, aztán tegyük vissza a combokat is. Ezután öntsük fel vízzel, és adjuk hozzá a kakukkfüvet és sűrített paradicsomot. Az egészet főzzük 35-40 percig, majd rizzsel vagy tésztával kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon