Szaftos, zöldhagymával pirult csirkecombfilé: rizzsel tökéletes ebéd
Ha kedveled az édeskés, zsenge zöldhagymát, dobd fel vele ezt a csirkés ragut, tökéletes lesz a végeredmény.
A csirkecomb gombás raguban puhul, ami picit pikáns a kakukkfűtől és a fokhagymától. A csodás étek egyszerűen készül, mégis nagyszerű, biztos, hogy mindenkinek ízleni fog!
A receptben csirkecombot használunk, de csirkemellből is összedobható. A gombát érdemes keverni, fele laska, fele csiperke, így sokkal izgalmasabb. Ha még tüzesebb ízt adnál az ételnek, akkor 1-2 evőkanál csípős paprikakrémet is keverj hozzá.
A húst készítsük elő, tisztítsuk meg, ha szeretnénk, a csontnál vágjuk be. Ezután fűszerezzük sóval, borssal és fokhagyma-granulátummal, majd tegyük hűtőbe 30 percre.
A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra.
A gombát is tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszés szerint.
Egy magas falú edényben forrósítsunk kevés olajat, majd a combokat mindkét oldalán süssük 8-10 percig. Ezután szedjük ki a húst és tegyük félre.
A hagymát és a gombát dobjuk abba az edénybe, amelyikben a húst sütöttük. Adjuk hozzá a fokhagymát, sót, borsot, fűszerpaprikát. Pirítsuk 5-8 percig, aztán tegyük vissza a combokat is. Ezután öntsük fel vízzel, és adjuk hozzá a kakukkfüvet és sűrített paradicsomot. Az egészet főzzük 35-40 percig, majd rizzsel vagy tésztával kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu