A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk közepes méretű kockákra, ezután sós vízben főzzük puhára.
A főtt krumplit szűrjük le, majd törjük simára sóval, borssal, szerecsendióval, vajjal és tejszínnel. A selymes püréhez adjuk hozzá a tojássárgáját és a sajtot.
A darált húst kevés olajon pirítsuk 15-20 percig, közben fűszerezzük sóval és borssal.
Míg a hús pirul, készítsük elő a zöldségeket. A hagymát, sárgarépát, zellert tisztítsuk meg, mindegyiket vágjuk finomra.
Az előkészített zöldségeket keverjük a húshoz, közben adjuk hozzá a kakukkfüvet, babérlevelet, sűrített paradicsomot, majd öntsük fel alaplével és vörösborral. A ragut főzzük 15-20 percig, majd a zöldborsót is adjuk hozzá, és főzzük további 10 percig.
Vegyünk elő egy hőálló edényt (jénai), simítsuk bele a darált húsos ragut. A ragu tetejére helyezzük rá a krumplipürét, majd, ha szeretnénk, szórjuk meg reszelt sajttal. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük szép aranybarnára (20-30 perc).