Szaftos, sajtos rakott csirkemell: szalonnaágyon sül

3
Nyomtatás
Szalonnás, sajtos rakott csirkemell cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A rakott csirkemell kenyérformában nyeri el formáját, kínáld krumplipürével, vagy dobj össze egy szendvicset a finom húsból.

A sajtos rakott csirkemell egyszerűen készül, kezdő konyhatündérek is sikerrel kínálhatják. A fogást kenyér- vagy őzgerincformában is elkészítheted. Jólesik frissen, de ha marad belőle, hidegen is tökéletes, készíts belőle egy szendvicset.

Amire figyelj

  • A szalonnából én császárt választottam, de baconnel is elkészítheted, viszont akkor figyelj, mert az jobban megpirul.
  • A sót óvatosan használd, mert a szalonna és a sajt is sós.
  • Ha csempésznél a töltelékbe egy kis különlegességet, akkor 2-3 darab főtt tojást is reszelj bele.
  • A rakott csirkemellnél fontos, hogy miután elkészült, várj egy picit, hadd hűljön ki, mert csak úgy lehet szépen felszeletelni. Ha melegen szeleteled fel, akkor szétesik, nem lesz mutatós, de ez az ízén nem ront.

Szalonnás, sajtos rakott csirkemell

Szalonnás, sajtos rakott csirkemell ct

Hozzávalók 6 személyre

  • 80 dkg csirkemell
  • 3 darab tojás
  • 4 evőkanál tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál krémsajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor újhagyma
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • kevés olaj (a forma kikenéséhez)
  • 24 szelet szalonna vékonyan szeletelve (császár, bacon vagy más)
Recept idők

Elkészítés:

A húst kockázzuk apróra, majd forgassuk egybe a tojással, tejföllel, reszelt sajttal, krémsajttal, petrezselyemmel, újhagymával, zsemlemorzsával, sóval, borssal, fokhagymával.

Vegyünk elő egy kenyérformát (30 cm-es), kenjük ki kevés olajjal, majd béleljük ki szalonnával, az nem baj, ha nem fedik egymást, de fontos, hogy a forma tetején kilógjanak a szeletek, mert így rá tudjuk takarni a töltelékre. A szalonnával kibélelt formába simítsuk bele a tölteléket, majd takarjuk be a kilógó szalonnával.

A rakott csirkemellet toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 50-60 perc alatt süssük készre.

Az elkészült húst borítsuk ki a formából, várjunk egy kicsit, hogy kihűljön, így szépen tudjuk szeletelni.

Fotók: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon