Zöldfűszeres krémsajttal töltött csirkemell: az ízletes fogás egyszerűen készül

Zöldfűszeres krémsajttal töltött csirkemell cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csirkemell minden jóval telepakolt krémsajtos tölteléket kap, melynek összeállítása pillanatok alatt megvan.

A húsok közül tagadhatatlanul a csirkemell a legnagyobb kedvenc. Bár a népszerűsége ellenére akadnak olyanok, akik unalmasnak tartják, most egy újabb szuper receptet mutatok, hogy rácáfoljak az állításukra. A csirkemell igenis izgalmas, rengetegféle ízletes étel alkotható belőle.

A csirkemellet bátran elkészítheted sütőbe tolva, ne félj, a hús nem fog kiszáradni. Érdemes valamilyen töltelékkel gazdagítani, melytől sokkal különlegesebb, szaftosabb lesz. Én most krémsajttal, reszelt sajttal, fokhagymával és zöldfűszerekkel dúsítottam. Az így készült hús még hidegen is nagyon finom. Kínáld rizzsel, krumplival vagy salátával, a család minden tagjának ízleni fog.

Zöldfűszeres krémsajttal töltött csirkemell

Zöldfűszeres krémsajttal töltött csirkemell ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 200 g krémsajt
  • 0.5 csokor finomra aprított petrezselyem
  • 1 evőkanál metélőhagyma
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma
  • 150 g reszelt sajt
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál tejszín (opcionális)
  • 1 evőkanál kapor (opcionális)
  • 4 darab csirkemell
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krémsajtot keverjük össze a finomra aprított petrezselyemmel, metélőhagymával, fokhagymával és reszelt sajttal. Valamint fűszerezzük sóval és borssal. Ha szeretnénk, akkor a tejszínt és a kaprot is keverjük hozzá.

A csirkemellet oldalról vágjuk be úgy, hogy ki tudjuk nyitni, így meg tudjuk kenni a krémsajtos töltelékkel. Miután a melleket megkentük, összetűzhetjük fogpiszkálóval, ha szükségesnek érezzük.

A tepsit kenjünk ki olajjal, majd helyezzük rá a töltött csirkemellet. A hús tetejére is locsoljunk kevés olajat, szórjuk meg sóval és borssal, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 30-35 perc alatt süssük szép pirosra. (A hús méretétől függően a sütési idő tovább is tarthat.)

Fotók: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük