Különleges fűszerkeverék száraz pácoláshoz: tökéletes marhahúshoz

9
szaraz-pac
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A számtalan folyékony, olajos pác mellett eljött az ideje a száraz pácnak is. Ezúttal egy texasi stílusút mutatunk, ami remekül passzol például marhahúsokhoz.

Ez az ízes, texasi stílusú, úgynevezett száraz pác egy rendkívül egyszerű módja annak, hogy a marhahúsokat méltó módon befűszerezd.

Az összetett ízeket a szárított gyógynövények és fűszerek kombinációja adja, olyan hozzávalók kerülnek bele, mint a paprika, a fokhagymapor, a hagymapor, a petrezselyem, az oregánó és a koriander. A hozzáadott barna cukor egy enyhén édes ízt és karamellizált külsőt kölcsönöz neki, míg az utolsó lökést a Cayenne-bors és a chilipor adja meg.

Száraz pác

szaraz-pac

Hozzávalók

  • 5 ek. paprika
  • 3 ek.
  • 2 ek. fokhagyma-granulátum
  • 2 ek. hagymapor
  • 1 ek. őrölt fekete bors
  • 1 ek. őrölt petrezselyem
  • 2 tk. őrölt Cayenne-bors
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 2 tk. őrölt kömény
  • 1 tk. szárított oregánó
  • 0.25 tk. chilipor
  • 100 g barna cukor (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes tálban keverjük össze a paprikát, a sót, a fokhagymaport, a hagymaport, a fekete borsot, a szárított petrezselymet, a Cayenne-borsot, a köményt, a koriandert, a csípős chiliport, az oregánót és a barna cukrot, és alaposan keverjük össze.

A kiválasztott húst mindig alaposan töröljük szárazra egy papírtörlővel, mielőtt a pácot beledörzsölnénk. 

A száraz páccal alaposan szórjuk meg a húst, majd az ujjbegyeinkkel dörzsöljük és nyomkodjuk bele, amíg a felülete már nem tapad az ujjunkhoz.

Minden oldalról pácoljuk be a húst, majd akár 24 órán át is hagyhatjuk állni a pácban a hűtőben, mielőtt megsütnénk.

Ebbe a mennyiségű pácba kb. 5 kg húst lehet bepácolni.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon