A csicseriborsó- és a kukoricakonzervet szűrjük le.
A sárgarépákat hámozzuk meg, majd az egyiket vágjuk fel apró kockákra, a másikat pedig vékony csíkokra.
A céklát szintén hámozzuk meg, majd nyersen kockázzuk fel a répa mintájára.
A kígyóuborkát elegendő megmosni, majd azt is felkockázni.
Készítsük el az öntetet.
Egy kis tálban keverjük össze a narancslevet, a citromlevet, az olívaolajat, az őrölt köményt, a gyömbérport, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A salátához való zöldségeket rétegezzük bele egy üvegbe az alábbi sorrend szerint:
az üveg aljára tegyünk 2 ujjnyi csicseriborsót. Erre kb. 1,5 ujjnyi sárgarépakockát. Ezután hintsük meg egyujjnyi csíkokra vágott sárgarépával, majd mehet rá ismét 2 ujjnyi céklakocka.
Erre kerül az uborka, zárásként pedig a csemegekukorica.
A fináléban pedig öntsük rá az elkészült öntetet, zárjuk le az üveget, majd párszor fordítsuk fejre azt, hogy az öntetben minden zöldség megmártózhasson.
A saláta ezzel fogyasztásra kész, és még akár a munkahelyünkre is magunkkal vihetjük ebben a praktikus csomagolásban.