Fokhagymás joghurtban pácolt csirkecomb: így lesz igazán omlós és szaftos
A sült csirkecomb kényelmi étel, mely akkor igazán finom, ha izgalmas páccal készül. Érdemes joghurtban pihentetni a húst, úgy puha és szaftos sültnek lehet örülni.
Minden nemzetnek megvan a maga kedvenc receptje, a Fülöp-szigeteken például a csirkecomb készül egészen különleges módon. Az úgynevezett „Chicken Adobo” lényegében szójaszószos-ecetes szószban pácolt és főtt csirkecombot takar, savanykás, sós és nagyon fűszeres. Fő ízesítői közé tartozik a gyömbér, a fokhagyma és a bors, utóbbiból lehetőleg frissen őrölt vagy darált.
Fontos, hogy a combot körbe kell pirítani, mielőtt a szószba kerülne, különben a bőre nem lesz ropogós. Utána teheted is a szószba, és már csak időt kell neki adni, míg belül is átsül és vajpuha lesz.
Tipp
Mivel egy viszonylag sós és fűszeres ételről van szó, ha lágyítanál az ízeken, elvinnéd édesebb irányba, öntsd fel a végén kókusztejjel.
A csirkecombokat tisztítsuk meg, ha szükséges.
Egy kis tálban keverjük össze a szójaszószt, a rizsecetet, 1 ek. olajat, 4 gerezd reszelt fokhagymát, a reszelt gyömbér felét és a borsot. Forgassuk a pácba a combokat, tegyük őket a hűtőbe minimum 30 percre.
Szedjük ki őket a pácból. A pácot tegyük félre, még kelleni fog.
Egy forró serpenyőben pirítsuk le a combok mindkét oldalát kb. 3-3 perc alatt. Belül még nem kell átsülniük. Tegyük őket egy tányérra.
Ugyanebbe a serpenyőbe öntsük bele a maradék 1 ek. olajat. Dobjuk rá a maradék 1 gerezd zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbér másik felét. 1 perc után öntsük rá a páclevet, a 120 ml vizet, tegyük bele a combokat és a babérlevelet. Forrásig melegítsük, majd vegyük kicsire a lángot, fedő alatt főzzük 45 percig, míg a hús teljesen megpuhul.
Egy kis tálban keverjük össze az 1 ek. keményítőt és vizet, majd öntsük a szószhoz. Főzzük, míg besűrűsödik. Akkor jó, amikor olyan sűrű, hogy bevonja a combokat.
Rizzsel kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu