Kurkumatonik immunerősítő fűszerekkel: forró ital nem csak megfázásra
Ez a kurkumatonik nemcsak átmelegít, de a megfázással is felveszi a harcot: finom és immunerősítőnek is szuper!
Ez a leves igazi különlegesség, hiszen csupa immunerősítő és antioxidáns hatású alapanyag alkotja. Az olyan fűszerek mellé, mint a friss bazsalikom, koriander, menta, gyömbér és fokhagyma, a levesbe vasban és C-vitaminban gazdag bébispenót is kerül, az egészet pedig friss lime ízesíti.
Az üde levest konzerves kókusztej teszi szuper krémessé, és mandulától lesz tartalmasabb. Mivel az étel elsődleges funkciója az immunerősítés, ezért épp csak forrald fel, majd rögtön vedd is le a tűzről. A hosszas főzéssel ugyanis elveszíti vitamintartalmának nagy részét.
Egy közepes edényt hevítsünk fel az olívaolajjal, majd 1 perc alatt pirítsuk benne illatosra a fokhagymát, a gyömbért és a jalapeñót. Dobjuk rá a bébispenótot, és további 1 perc alatt fonnyasszuk meg.
Vegyük le a tűzről, és kanalazzuk turmixgépbe. Adjunk hozzá minden más hozzávalót is, és 1-2 perc alatt dolgozzuk krémesre.
Öntsük vissza az edénybe, és hevítsük forrásig (ne főzzük!). Alternatív megoldásként nem szükséges felhevíteni: rögtön turmixolás után hidegen is fogyaszthatjuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu