Kurkumatonik immunerősítő fűszerekkel: forró ital nem csak megfázásra
Ez a kurkumatonik nemcsak átmelegít, de a megfázással is felveszi a harcot: finom és immunerősítőnek is szuper!
A kurkuma egy igazi természetes csodaszer, amelyet Indiában és a délkelet-ázsiai régiókban már régóta használnak fűszerként és a népi gyógyászatban egyaránt. Szuper egészségügyi hatásairól itt olvashatsz részletesebben, és ha másik vele készülő forró italt is megkóstolnál, akkor ezt a krémes aranytej lattét mindenképp próbáld ki.
Ezt a tonikot, amilyen jó hatásokkal rendelkezik, annyira egyszerű elkészíteni. A recepthez szükséges kurkumát és gyömbért a legjobb, ha frissen főzöd az italba, azonban ezek hiányában az őrölt változat is megfelel. Az elkészült tonik forrón a legjobb, de az sem baj, ha marad belőle: lehűtés után is ugyanolyan hatásos.
Kurkumatonik
Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 tk őrölt vagy 1 ek. friss kurkuma lereszelve
- 0.5 tk őrölt vagy 1 tk. friss gyömbér lereszelve
- 3 rúd fahéj
- 5 szem egész bors
- 500 ml víz
- 2 ek juharszirup vagy méz
- 1 ek friss citromlé
Elkészítés:
Egy kisebb edényben keverjük össze a hozzávalókat a juharszirup és a citromlé kivételével, és forraljuk fel. Közepes hőfokon főzzük 15 percig, majd szűrjük poharakba.
Keverjük hozzá a választott édesítőt és a citromlevet, és még melegen fogyasszuk.
-
2024-03-19 10:16:01
-
2024-03-03 10:16:02
-
2024-01-24 06:32:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!