Kurkumatonik immunerősítő fűszerekkel: forró ital nem csak megfázásra

Kurkuma-tonik-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a kurkumatonik nemcsak átmelegít, de a megfázással is felveszi a harcot: finom és immunerősítőnek is szuper!

A kurkuma egy igazi természetes csodaszer, amelyet Indiában és a délkelet-ázsiai régiókban már régóta használnak fűszerként és a népi gyógyászatban egyaránt. Szuper egészségügyi hatásairól itt olvashatsz részletesebben, és ha másik vele készülő forró italt is megkóstolnál, akkor ezt a krémes aranytej lattét mindenképp próbáld ki.

Ezt a tonikot, amilyen jó hatásokkal rendelkezik, annyira egyszerű elkészíteni. A recepthez szükséges kurkumát és gyömbért a legjobb, ha frissen főzöd az italba, azonban ezek hiányában az őrölt változat is megfelel. Az elkészült tonik forrón a legjobb, de az sem baj, ha marad belőle: lehűtés után is ugyanolyan hatásos.

Kurkumatonik

Kurkuma-tonik

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 1 tk őrölt vagy 1 ek. friss kurkuma lereszelve
  • 0.5 tk őrölt vagy 1 tk. friss gyömbér lereszelve
  • 3 rúd fahéj
  • 5 szem egész bors
  • 500 ml víz
  • 2 ek juharszirup vagy méz
  • 1 ek friss citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Egy kisebb edényben keverjük össze a hozzávalókat a juharszirup és a citromlé kivételével, és forraljuk fel. Közepes hőfokon főzzük 15 percig, majd szűrjük poharakba.

Keverjük hozzá a választott édesítőt és a citromlevet, és még melegen fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük