
Szalonnával dúsított, mustáros krumplisaláta: hidegen és melegen is csodálatos
Majonéz helyett dijoni mustárral dúsított mártással egybeforgatva készül a fenséges saláta, mely önálló fogásként is megállja a helyét.
A krumplisaláta nagy kedvenc, a hétvégi családi ebéden vagy a nagy ünnepi lakomákon kötelező helye van az étkezőasztalon. A krumplisaláta többféle recept szerint kipróbálható, mindegyik finom a maga módján, és mindegyikre igaz, hogy hidegen kínálva az igazi.
A joghurtos krumplisaláta nagyon tartalmas, a burgonya mellé retek és uborka is kerül, de még tovább gazdagíthatod: adj hozzá lila hagymát, főtt tojást, és még sonkakockákkal dúsítva is finom. Ez a saláta önmagában is remek választás, és köretként is kínálható.
A burgonyát tisztítsuk meg, majd vágjuk tetszőleges kockákra. Ezután bő, sós vízben főzzük puhára. Az elkészült krumplit szűrjük le és tegyük keverőtálba.
A snidlinget tetszőlegesen aprítsuk fel, majd adjuk a krumplihoz.
A retket és az uborkát tisztítsuk meg, majd tetszés szerint szeleteljük fel és adjuk a krumplihoz.
A joghurtot keverjük össze a sóval, borssal, citromlével és a mustárral. Ezután forgassuk egybe a krumplival.
Az elkészült salátát fedjük le, és tálalásig tároljuk hűtőben.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu