Joghurtos krumplisaláta ropogós zöldségekkel: köretként is mennyei

3
Nyomtatás
Tavaszi joghurtos krumplisaláta cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gusztusos tavaszi krumplisalátát önmagában is kínálhatod, és köretként húsok mellé is.

A krumplisaláta nagy kedvenc, a hétvégi családi ebéden vagy a nagy ünnepi lakomákon kötelező helye van az étkezőasztalon. A krumplisaláta többféle recept szerint kipróbálható, mindegyik finom a maga módján, és mindegyikre igaz, hogy hidegen kínálva az igazi.

Csak bátran!

A joghurtos krumplisaláta nagyon tartalmas, a burgonya mellé retek és uborka is kerül, de még tovább gazdagíthatod: adj hozzá lila hagymát, főtt tojást, és még sonkakockákkal dúsítva is finom. Ez a saláta önmagában is remek választás, és köretként is kínálható.

Tavaszi joghurtos krumplisaláta

Tavaszi joghurtos krumplisaláta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg krumpli
  • só ízlés szerint
  • 1 csokor snidling
  • 5 darab retek
  • 1 darab kígyóuborka
  • 350 g joghurt
  • fekete őrölt bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál dijoni mustár
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát tisztítsuk meg, majd vágjuk tetszőleges kockákra. Ezután bő, sós vízben főzzük puhára. Az elkészült krumplit szűrjük le és tegyük keverőtálba.

A snidlinget tetszőlegesen aprítsuk fel, majd adjuk a krumplihoz.

A retket és az uborkát tisztítsuk meg, majd tetszés szerint szeleteljük fel és adjuk a krumplihoz.

A joghurtot keverjük össze a sóval, borssal, citromlével és a mustárral. Ezután forgassuk egybe a krumplival.

Az elkészült salátát fedjük le, és tálalásig tároljuk hűtőben.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon