Krémes, nyári krumplisaláta: sültek mellé tökéletes

Krémes, nyári krumplisaláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A majonézzel és tejszínnel dúsított krumplisaláta jól behűtve az igazi, melyben egy kis zöldnek mindig jut hely.

A majonézes krumplisaláta nagy kedvenc, mely sült, rántott hús vagy zöldségfasírt mellé tökéletes választás. Ha lehetőséged engedi, adj hozzá friss zöldfűszert, amelytől igazán ízletes lesz. Próbáld ki kaporral vagy metélőhagymával. Ha nem kapsz frisset, akkor a szárított változat is megfelel.

A krumplisaláta készítéséhez olyan burgonyát válassz, ami nem fő szét. A legjobb a kifliburgonya, de újkrumpliból is kipróbálhatod. A saláta hidegen az igazi, ezért tálalás előtt néhány órát vagy egy éjszakát hagyd állni a hűtőben, úgy az ízek összeérnek.

Krémes, nyári krumplisaláta

Krémes, nyári krumplisaláta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g krumpli
  • só ízlés szerint
  • 100 ml tejszín
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál citromlé
  • fekete őrölt bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál kapor
  • 1 csokor petrezselyem (finomra aprított)
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított krumplikat vágjuk közepes kockákra vagy karikázzuk fel. Ezután sós vízben főzzük puhára.

A leszűrt burgonyát forgassuk egybe a tejszínnel, majonézzel, citromlével, mustárral, sóval, borssal, kaporral és petrezselyemmel.

A salátát tálalásig tároljuk hűtőben.

Fotók: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük