Szuperszínes, tavaszi omlett - Szezonális zöldségekkel isteni lesz

tavaszi omlett cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nehéz kivárni, de egyszer csak eljön az az idő, amikor végre újra rengeteg zöldség közül válogathatsz, amelyekkel változatossá teheted az ételeket.

Ha igazán elegáns reggelit szeretnél, készíts omlettet. Egyáltalán nem nehéz, de sokkal szebb és különlegesebb lesz a végeredmény, mintha rántottát sütnél. Annyi a titok, hogy a tojást nem kell keverni, hanem egyben, palacsintaszerűen kell megsütni, majd megfordítani.

Az omlett önmagában is finom, de zöldségekkel még gazdagabbá és szebbé teheted, illetve sajttal is dúsíthatod. A spárga és a mozzarella nagyon jó párosítás, a zöld szín nagyon jól mutat ebben az ételben. Kicsit más textúrát kapsz, de izgalmas, ha muffinsütőben sütöd a tojást, ilyenkor se spórolj a hozzávalókkal. A tavasz egyik első zöldsége a zöldborsó, amely szintén nagyon jól illik a tojásos ételekhez, tegyél mellé cukkinit is, és kész az igazi tavaszköszöntő reggeli. 

Tavaszi omlett

tavaszi omlett recept

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 darab tojás
  • 100 milliliter tejszín
  • 100 gramm zöldborsó
  • 1 darab cukkini
  • 1 evőkanál vaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldborsót egy kevés sós vízben pároljuk puhára. A cukkinit mossuk meg és karikázzuk fel. 

A tojásokat egy tányérban verjük fel sóval és borssal, öntsük hozzá a tejszínt. Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, öntsük rá a tojásokat. Közben mozgassuk óvatosan a serpenyőt, hogy mindenhol át tudjon sülni a tojás. Tegyük rá a borsót és a cukkinikarikákat. Süssük még néhány percig, majd óvatosan, a szélétől kezdve hajtsuk félbe az omlettet. Azonnal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük