![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Az eper legcsodálatosabb párja egy nagyon egyszerű alapanyag
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az igazi eper persze magában a legjobb, de ha mégis desszertté szeretnénk kerekíteni, akkor általában valamilyen tejtermékkel párosítjuk. Amivel mi szeretjük, azzal viszont nem sokan eszik, pedig a legcsodálatosabb kombináció, ami létezik.
A tejszínhabos eper klasszikus dolog, a túró és a mascarpone meg a fehér csokoládé is megszokott párjai a tavaszi piros gyümölcsnek, és joggal.
Tejföllel viszont nem sokan párosítják. Csak egyszer kell kipróbálni kettőjüket együtt, és soha többet nem akarjátok majd máshogyan enni.
A szokatlan, de zseniális páros
A párosítást Zsófi barátnőmtől tanultam még sok évvel ezelőtt. Ő úgy készíti, hogy az eper felét villával beletöri a tejfölbe, a másik felét szeletelve keveri hozzá. Mi a legtöbbször egyszerűen csak rákanalazzuk úgy, ahogy van: a megmosott, feldarabolt eperre megy a krémesre kevert tejföl, nekem ehhez még cukor sem kell, de a család édesszájú fele ad hozzá azt is.
Ha ez olykor nem elég, akkor szórunk az egészre valami ropogós feltétet is. Ez lehet mandula, vajas kekszmorzsa, granola, bátrabbak sós kiegészítőkkel is kísérletezhetnek, de csak akkor, ha az eper igazán édes.
Tejfölös eper
![tejfölös-eper](https://kep.index.hu/1/0/2918/29184/291846/29184673_9cc2b39ce0de71e4845109c2a6581753_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm friss eper
- 300 gramm krémes zsíros tejföl
- ízlés szerint porcukor
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!