Kurkumás aranytej: nincsen párja a téli immunerősítésben
Ez a kurkumás aranytej latte tele van immunerősítő antioxidánsokkal, tápanyagokkal, vitaminokkal és egészséges zsírokkal. Krémes, kényeztető, mégis 100 százalékban egészséges!
A forró csoki ellen nem követhetsz el nagyobb bűnt annál, hogy porból készíted. Az igaz, hogy azzal a gyorsabb megoldást választod, de az elszomorító végeredmény nem éri meg azt a 10 percet, amit nyersz vele. Egy igazán kényeztető forró csoki ugyanis – nem meglepő módon – csokit is tartalmaz, hiszen attól lesz sűrű és selymes. Ez a recept épp ezt nyújtja. Ráadásul a tejet a krémes kókusztej helyettesíti, így laktózérzékenyként és vegánként sem kell visszafognod magad.
Ha kísérletező kedvedben vagy, akkor kombináld az ízeket: az alaprecepthez mézeskalácsfűszereket is keverhetsz, a mexikói hatásért egy fahéjrudat és egy csipet chilit tehetsz bele, a vanília helyett borsmentakivonattal is feldobhatod. Ha pedig egy felnőtteknek szóló forró csoki a célod, akkor koronázd meg ezzel az ír krémlikőrrel vagy rummal.
Tegyük a zabitalt és a kókusztejet egy közepes edénybe, és alacsony hőfokon kezdjük el melegíteni. Adjuk hozzá a feldarabolt csokit, a juharszirupot, a sót és a vaníliakivonatot, és szitáljuk bele a kakaóport is.
Folyamatos kevergetés mellett forraljuk össze őket, és főzzük 5-6 percig, amíg kissé besűrüsödik. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni 10 percig. Ezalatt tovább sűrűsödik.
Töltsük poharakba, növényi tejszínhabbal és csokiforgáccsal díszítsük.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu