Selymes karamellszósz tejtermék nélkül: kókusz az alapja

3
Nyomtatás
tejmentes-karamell2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Tejtermék nélkül, két hozzávalóból készül a krémes karamellszósz, amit ugyanúgy használhatsz, mint a hagyományos társát, és önmagában kanalazva is mennyei.

Ha valamiért nem ehetsz tejterméket, vagy csak szimplán kipróbálnál egy kicsit különlegesebb, gyümölcsösebb ízvilágú karamellszószt, ezt a receptet teszteld le!

Az alapja kókuszkrém, így teljesen tejmentes, állagában és ízében mégis hozza a klasszikus karamellát. Fontos, hogy sűrű, kanalazható kókuszkrémmel dolgozz, és semmiképp se a hígabb verziókkal vagy kókuszitalokkal! Kókuszkrém hiányában konzerves kókusztejet is használhatsz, de akkor tedd hűtőbe egy éjszakára, és másnap kanalazd le róla a sűrű, krémes részt, csak azt használd.

Tejmentes karamellszósz

tejmentes-karamell

Hozzávalók 3 decihez

  • 200 ml sűrű kókuszkrém
  • 150 g barna cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Egy kis lábasban keverjük össze a kókuszkrémet és a barna cukrot, majd közepes lángon kezdjük el melegíteni, közben folyamatosan kevergessük. Mikor a kókuszkrém és a cukor elolvadt, és elkezd bugyogni a keverék, vegyük kicsire a lángot, és gyöngyözve főzzük még 5-10 percig. Ha szeretnénk, adjunk hozzá egy csipet sót.

Húzzuk le a tűzről, majd tegyük félre hűlni, még sűrűsödni fog. A kész karamellszószt légmentesen lezárva, a hűtőben tároljuk. Ha ott nagyon besűrűsödne, kicsit melegítsük vissza, mikor használjuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon