Fenséges sertéskaraj gombaszósszal: a hús omlós és szaftos
A sertéskarajból és a gombából pompás lakoma készíthető, mely az egész család kedvére lesz. Próbáld ki te is ezt a tartalmas ételt.
Már jócskán berobbant a tavasz, ez pedig azt jelenti, hogy ellepte a piacot az újburgonya. A zsenge krumpliból rengetegféle mennyei étek készülhet, az egyik kötelező ilyenkor a petrezselymes burgonya. Most egy másik köret receptjét osztjuk meg, amely önálló fogásként is megállja a helyét.
Újburgonya helyett parázskrumplival is működik a recept, de a fogás ízesítésével is megéri merésznek lenni. A gombaszószhoz érdemes egy evőkanál mustárt is keverni, így picit pikánsabb ízben élvezhető a köret vagy egytálétel.
A burgonyát tisztítsuk meg, helyezzük tepsire. Ezután szórjuk meg sóval és locsoljuk meg egy kevés olajjal, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük szép pirosra.
Miközben sül a krumpli, készítsük el a gombaszószt. Először is a hagymát és a gombát tisztítsuk meg, majd előbbit vágjuk finomra, utóbbit pedig aprítsuk fel tetszőlegesen.
A hagymát kezdjük el egy kevés olajon üvegesre dinsztelni. Körülbelül 2-3 perc után az előkészített gombát is keverjük hozzá, fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel. A gombát pirítsuk addig, amíg a kiengedett folyadék teljesen elpárolog alóla. Ezután öntsük rá a tejszínt, keverjük el, főzzük rottyanásig.
Az elkészült gombaszószt egybekeverhetjük a sült krumplival, vagy tányérra szedhetjük a krumplit, és rápakolhatjuk a tejszínes szószt.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu