
Jéghideg, sűrű meggyleves semmi munkával: hűsít a forró napokon

25 percen belül tálalhatod a hideg levest, alig van vele munka, de még ebből a kevésből is a gáztűzhely végzi a legtöbbet.
Mi sem esik jobban a forró napokon, mint egy jól behűtött leves. Ez a meggyes egyszerre édes és savanykás, előétel és desszert is lehet, ráadásul hidratál, ami nyáron különösen fontos.
Bár többféleképpen készülhet a leves, érdemes valamilyen tejtermékkel – legyen az tejszín, tej vagy tejföl – lágyítani az ízén, illetve krémesebbé tenni, de vízzel is helyettesítheted, úgy tovább eláll. A hideg meggylevesből nem hiányozhat a fahéj és a szegfűszeg, fűszeresen lesz az igazi, de egy kevés citromot is érdemes belefőzni.
Arra figyelj, hogy a tejszínnel már ne forrald sokáig a levest, mert könnyedén kicsapódhat, darabossá válhat. Ahogy picit besűrűsödött, kapcsold le a lángot, majd jól hűtsd ki.
Tejszínes meggyleves

Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg meggy
- 8 deciliter víz
- 3 deciliter habtejszín
- 1 rúd fahéj
- 5 darab szegfűszeg
- 5 ek cukor
- 1 csipet só
- 0.5 darab biocitrom
- 0.5 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés:
A meggyet mossuk meg alaposan, magozzuk ki. A citromot is mossuk meg, vágjuk karikákra. Tegyük őket egy nagy lábasba.
Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a fűszereket, a cukrot és a sót. Forrástól számítva 5 percig főzzük.
A tejszínt keverjük ki a vaníliás pudingporral, majd öntsük a leveshez. Forrástól számítva 1-2 percig főzzük, míg picit sűrűsödik, majd kapcsoljuk le alatta a lángot.
Várjunk, míg hűl, majd tegyük hűtőbe, jól behűtve tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!