Jéghideg, sűrű meggyleves semmi munkával: hűsít a forró napokon

meggyleves
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

25 percen belül tálalhatod a hideg levest, alig van vele munka, de még ebből a kevésből is a gáztűzhely végzi a legtöbbet.

Mi sem esik jobban a forró napokon, mint egy jól behűtött leves. Ez a meggyes egyszerre édes és savanykás, előétel és desszert is lehet, ráadásul hidratál, ami nyáron különösen fontos.

Bár többféleképpen készülhet a leves, érdemes valamilyen tejtermékkel – legyen az tejszín, tej vagy tejföl – lágyítani az ízén, illetve krémesebbé tenni, de vízzel is helyettesítheted, úgy tovább eláll. A hideg meggylevesből nem hiányozhat a fahéj és a szegfűszeg, fűszeresen lesz az igazi, de egy kevés citromot is érdemes belefőzni.

Arra figyelj, hogy a tejszínnel már ne forrald sokáig a levest, mert könnyedén kicsapódhat, darabossá válhat. Ahogy picit besűrűsödött, kapcsold le a lángot, majd jól hűtsd ki. 

Tejszínes meggyleves

meggyleves2

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg meggy
  • 8 deciliter víz
  • 3 deciliter habtejszín
  • 1 rúd fahéj
  • 5 darab szegfűszeg
  • 5 ek cukor
  • 1 csipet
  • 0.5 darab biocitrom
  • 0.5 csomag vaníliás pudingpor
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet mossuk meg alaposan, magozzuk ki. A citromot is mossuk meg, vágjuk karikákra. Tegyük őket egy nagy lábasba.

Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a fűszereket, a cukrot és a sót. Forrástól számítva 5 percig főzzük.

A tejszínt keverjük ki a vaníliás pudingporral, majd öntsük a leveshez. Forrástól számítva 1-2 percig főzzük, míg picit sűrűsödik, majd kapcsoljuk le alatta a lángot.

Várjunk, míg hűl, majd tegyük hűtőbe, jól behűtve tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük