Pár hozzávalós, villámgyors tésztarecept: tejszínes, fokhagymás spagetti
Csak annyi ideig kell főzni az ételt, amíg a tészta elkészül, szinte elronthatatlan recept.
A tejszínes ragukat szinte mindenki szereti. Ezeket az ételeket csirke- vagy pulykahúsból szokás készíteni, és mindig kerülhet bele valamilyen szezonális zöldség is. Az ízesítésnél érdemes bizalmat szavazni a friss fűszernövényeknek, én most csak petrezselymet használtam, de tárkonnyal vagy kaporral is nagyon finom.
A tejszínes csirkemell tipikusan olyan étel, amely frissen készítve az igazi: a kész fogás rizzsel és tésztával is kínálható, de friss, ropogós bagettel is jólesik.
A húst vágjuk fel ujjnyi vastagságú szeletekre, majd sózzuk mindkét oldalán.
A lisztet mérjük tálba vagy tányérra, majd keverjük hozzá a fűszerpaprikát, borsot és a fokhagyma-granulátumot. Ezután a hússzeleteket forgassuk meg a fűszeres lisztben, és egy magas falú serpenyőben vagy edényben, kevés olajon süssük 2-3 percig oldalanként. Utána szedjük tányérra, és tegyük félre.
A vékonyan felszeletelt póréhagymát dinszteljük 2-3 percig abban a serpenyőben, amelyben a hús is készült, ha szükséges, kevés olajat is öntsünk alá. Ezután dobjuk rá a gombát, és pirítsuk 8-10 percig, majd a borsót keverjük hozzá, és a húst is tegyük vissza a serpenyőbe. Ezután öntsük rá a vizet vagy az alaplét, majd 5-8 perc után a tejszín is mehet a húsra és zöldségekre. Körülbelül 5-8 percig főzzük még, majd petrezselyemmel megszórva, tészta vagy rizs mellé kínáljuk.
Tipp az elkészítéshez:
- A liszthez chilipelyhet is lehet keverni.
- A tejszínhez 1 marék reszelt parmezán is kerülhet.
- Gomba és a borsó helyett kelbimbó, brokkoli vagy spenót is használható.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu