Elképesztően lágy, csokis pohárkrém: a tejszínhabtól lesz légiesen könnyű
Ez a lágy csokis pohárkrém igazán hűsítő desszert a legmelegebb napokon.
Ha egy finom és mutatós desszertet készítenél, amivel nem kell órákat eltöltened a konyhában, akkor ez a Fekete-erdő pohárkrém legyen az! Az ikonikus süteményhez képest sokkal egyszerűbb és gyorsabb, így kezdőként is nyugodtan bevállalhatod.
A desszert különösen jól jön a téli időszakban, hiszen friss gyümölcs helyett meggybefőtt kerül bele. Emellett a recept semmilyen tejterméket nem használ, így laktózérzékenyként is bátran falatozhatsz belőle.
Először készítsük el a meggyszószt. Ehhez szűrjük le a befőttet, a meggyet tegyük félre, a leszűrt levet pedig kezdjük el forralni. Szedjünk ki belőle 4-5 evőkanálnyit, és keverjük vele csomómentesre a kukoricakeményítőt és a cukrot.
Ha a meggylé már forró, adjuk hozzá a keményítős keveréket, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Keverjük hozzá a korábban félretett meggyet, és tegyük félre.
Készítsük el a vaníliás krémet. A növényi habtejszínt a vaníliás cukorral és a cukorral verjük kemény habbá, majd forgassuk bele a kókuszjoghurtot.
Állítsuk össze a desszertet. Készítsünk elő 4 egyforma poharat, és rétegezzünk mindegyik aljára egy adag kakaós kekszet, egy adag meggyszószt és egy adag vaníliás krémet. Ismételjük meg a folyamatot, és a desszertek tetejét tetszés szerint díszítsük csokiforgáccsal vagy gyümölccsel.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu