Egyszerű bögrés kakaós süti: ezekkel az arányokkal tökéletes lesz
Az egyszerű kakaós sütemény tésztája szép magas és puha, másnap is élvezhető a textúrája. Mivel az elkészítése pofonegyszerű, kezdők is bátran összedobhatják.
Az álomfinom kevert süti kevés munkával készül. A tésztája finom puha, ez a textúra pedig több napig is megmarad, de kizárt, hogy akár másnapra maradjon belőle egy morzsa is! Ha épp a nagy ünnepi vendégjárásban betoppan még valaki, és kifogyóban a süti, akkor ezt a finomságot dobd össze. Jólesik magában, mindenféle plusz nélkül, de ha szeretnéd, mascarponés krémmel vagy csokiöntettel is izgalmasabbá teheted.
A tésztában különleges téli fűszerek dominálnak, de elfér még mellé egy kis darált vagy durvára aprított dió, mandula vagy mogyoró. Sőt még 1-2 darab reszelt alma is remekül illik az összeállításhoz.
A vajat tegyük egy kis lábasba, adjuk hozzá a melaszt és a cukrot, és addig melegítsük, amíg a cukor elolvad. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a tejet, majd várjuk meg, míg kihűl.
Egy keverőtálba szitáljuk bele a lisztet, és keverjük hozzá a szódabikarbónát, a fahéjat, a gyömbért és a szerecsendiót.
Adjuk a kihűlt vajas keverékhez a tojásokat, majd forgassuk a száraz alapanyagokhoz.
Egy kenyérformát kenjünk ki vajjal vagy béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a sütimasszát.
A sütit toljuk 175 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (körülbelül 40-45 perc).
Fotók: Getty Images
@sobors.hu