Puha kevert süti téli fűszerekkel: gyorsan összedobható

2
Nyomtatás
Téli fűszeres kevert süti cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Néhány hozzávalóból készül a csodás kevert süti, amit fahéj, gyömbér és szerecsendió varázsol különlegessé.

Az álomfinom kevert süti kevés munkával készül. A tésztája finom puha, ez a textúra pedig több napig is megmarad, de kizárt, hogy akár másnapra maradjon belőle egy morzsa is! Ha épp a nagy ünnepi vendégjárásban betoppan még valaki, és kifogyóban a süti, akkor ezt a finomságot dobd össze. Jólesik magában, mindenféle plusz nélkül, de ha szeretnéd, mascarponés krémmel vagy csokiöntettel is izgalmasabbá teheted.

Így is lehet!

A tésztában különleges téli fűszerek dominálnak, de elfér még mellé egy kis darált vagy durvára aprított dió, mandula vagy mogyoró. Sőt még 1-2 darab reszelt alma is remekül illik az összeállításhoz.

Téli fűszeres kevert süti

Téli fűszeres kevert süti ct

Hozzávalók 25 x 12 cm-es formához cm átmérőjű formához

  • 175 g vaj
  • 170 g melasz
  • 150 g cukor
  • 200 ml tej
  • 250 g liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 2 darab tojás
  • kevés vaj a forma kikenéséhez (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A vajat tegyük egy kis lábasba, adjuk hozzá a melaszt és a cukrot, és addig melegítsük, amíg a cukor elolvad. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a tejet, majd várjuk meg, míg kihűl.

Egy keverőtálba szitáljuk bele a lisztet, és keverjük hozzá a szódabikarbónát, a fahéjat, a gyömbért és a szerecsendiót.

Adjuk a kihűlt vajas keverékhez a tojásokat, majd forgassuk a száraz alapanyagokhoz.

Egy kenyérformát kenjünk ki vajjal vagy béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a sütimasszát.

A sütit toljuk 175 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (körülbelül 40-45 perc).

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon