Egyszerű bögrés kakaós süti: ezekkel az arányokkal tökéletes lesz

Bögrés kakaós kocka cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egyszerű kakaós sütemény tésztája szép magas és puha, másnap is élvezhető a textúrája. Mivel az elkészítése pofonegyszerű, kezdők is bátran összedobhatják.

A kevert finomság semmilyen extra hozzávalót nem tartalmaz, azt is mondhatnánk, hogy kamrasüti, mivel tojás, olaj, liszt, kakaó mindig van otthon. Ami különlegessé teszi, az a szóda (buborékos ásványvíz). Ettől sokkal könnyebb szerkezete lesz a süteménynek, mással nem lehet helyettesíteni.

Így még finomabb lesz!

Az elkészült sütit tálalásnál megszórhatod porcukorral, de anélkül kínálva is finom. Ha azonban igazán különlegesen szeretnéd tálalni, akkor érdemes két lapba vágni, és valamilyen lekvárral megkenni a tésztát.

Bögrés kakaós kocka

Bögrés kakaós kocka ct

Hozzávalók 30 szelethez

  • 3 bögre finomliszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 4 darab tojás
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre olaj
  • 1 bögre szóda (buborékos ásványvíz)
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A lisztet szitáljuk keverőtálba és forgassuk hozzá a sót, sütőport és a kakaót.

Egy másik tálban üssük fel a tojásokat és a cukorral keverjük habosra, majd az olajat és a szódát is adjuk hozzá. Ezután a tojásos keveréket a lisztes keverékkel keverjük csomómentesre.

A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe (40x25 cm), utána toljuk az előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig. Körülbelül 30-35 perc, de sütőtől függően picit több is lehet.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük