Színes, illatos sangria téli gyümölcsökkel: tökéletes partiital

sangria2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Friss, gyümölcsös és könnyed ital a sangria, de egy kevés brandy is gazdagítja, hogy az alkohollal se spóroljunk.

A szilveszteri bulik kötelező tartozéka valamilyen alkoholos ital, de érdemes picit könnyedebbet, nem túl ütőset kínálni, a gyümölcsös sangria például tökéletes választás. Nagy előnye, hogy hatalmas adagban készül, úgyhogy elég egyszer bekeverni, és egész estére el lesztek látva koktéllal.

Sangria bármilyen gyümölccsel készülhet, télen érdemes a citrusokat és az almát előnyben részesíteni, de kivivel és banánnal kínálva is mennyei lesz. Arra figyelj, hogy narancsból és citromból biogyümölcsöt válassz, ugyanis héjastól kerülnek az italba. A gyümölcsök ízét és illatát is átveszi a bor, ezért érdemes egy picit állni hagyni, mielőtt kínálnád, illetve szódával is csak az utolsó pillanatban öntsd fel.

Téli sangria

téli-sangria

Hozzávalók 30 decihez:

  • 1.75 liter vörösbor
  • 125 milliliter brandy
  • 125 milliliter narancslé
  • 1 darab narancs (bio)
  • 1 darab citrom (bio)
  • 2 nagyobb darab alma
  • banán, kivi (opcionális)
  • 1 liter szóda
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket mossuk meg, a narancsot és a citromot vágjuk szeletekre, majd negyedekbe, az almát kockázzuk össze. Ha szeretnénk, banánt is karikázhatunk bele, de a kivi is jól passzol hozzá.

Keverjük össze a vörösbort, a brandyt, a narancslevet és a gyümölcsöket egy nagy tálban, fedjük le, majd tegyük a hűtőbe minimum 2 órára.

Amikor kínáljuk, öntsük fel a szódával, keverjük össze.

Szedjünk minden pohárba a gyümölcsökből, majd öntsük fel a sangriával. Aki szeretne, jégkockát is tehet bele.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük