Tartalmas szendvics tépett pulykahússal – Könnyedebb, mint a pulled pork

tépett pulyka szendvics cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A recept eredeti változata, vagyis a pulled pork omlós, szaftos tépett hús, amelyet körettel vagy szendvicsbe pakolva is ehetsz.

A tépett pulykát nemrég fedeztem fel egy áruház polcán, de úgy döntöttem, hogy inkább magam készítem el. Az eredeti recept, vagyis a pulled pork disznóhúsból készül, viszonylag időigényes, így ha gyorsabban szeretnél tálalni, akkor süsd szárnyasból. Az egyik megoldás, ha csirkecombfiléből készíted, amelyhez tálalj házi BBQ-szószt.

Ebben a receptben pulykát használtam, amely kicsit talán szárazabb, mint a csirke, így figyelj oda a szószra, érje mindenhol vastagon a húst. A pulled turkey-t salátával is eheted, de a legjobb, ha megpakolsz vele egy hamburgerbucit, amelyet akár házilag is elkészíthetsz. Ízlés szerint coleslaw-t is kínálhatsz hozzá. 

Tépett pulykahúsos szendvics

tépett pulyka szendvics recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 darab pulykacomb
  • 1 evőkanál chilipor
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál
  • ízlés szerint bors
  • 1 fej lila hagyma
  • 50 gramm barna cukor
  • 110 milliliter ketchup
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál almaecet
Recept idők

Elkészítés:

A pulykacombokat vagdossuk be 3-4 centiméter mélyen, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Dörzsöljük be a chiliporral, a római köménnyel, egy teáskanál sóval és ízlés szerint borssal. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

A hagymát pucoljuk meg, és vágjuk apróra.

A ketchupot (elkészíthetjük házilag is), a cukrot, az ecetet és a mustárt keverjük össze a hagymával, és öntsük a húsra úgy, hogy a hézagokba is jusson. Nem baj, ha lecsurog. 

Süssük a pulykát 45-50 percig, amíg leválik a hús a csontról. Szedjük egy tálba, és 2 villával húzzuk szét szálaira. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük