Sütőben sült csirkemell az ősz kedvenc zöldségeivel – Kiadós, megúszós vacsora
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Isteni, pillekönnyű túrófánk: kelesztés nélkül készül
Ropogós
30 perces tejszínes zöldborsókrémleves: könnyed, selymes fogás
Mennyei almás-lekváros kenyérpuding: kis formákban is megsütheted
Napindító vitaminkoktél: természetes immunerősítés a téli napokra
Így melegítsd újra a maradék tésztát: szuper tippek egy helyen
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Az ínycsiklandó, tepsiben készült fogás igazi megúszós recept, hisz a hús és a köret együtt készül, egyszerre kerülnek ki a sütőből.
A legtöbb sütőben készült étellel nincs sok munka, csak tepsibe kell pakolni az alapanyagokat, aztán betolni őket a melegbe. Az ilyen ételek adnak némi szabadidőt, hisz amíg várod, hogy elkészüljön a fogás - ami 40-50 perc is lehet -, jöhet egy kis nyugi. Ülj le, olvass egy jó könyvet, persze azért a fél szemed legyen a sütőn, nehogy odaégjen az étel!
A tepsiben készült húsok között a csibecomb a legnépszerűbb, hiszen nagyon zamatos és szaftos. Ha már csirke, érdemes más részével is, mondjuk a mellével dolgozni, szezonális zöldségekkel és intenzív fűszerekkel nagyon finom lesz. A tápláló fogás még izgalmasabbá tehető, bátran használhatsz lilahagymát, kelbimbót, de még almagerezdeket is egybe lehet forgatni a hússal.
Tepsiben sült csirkemell és zöldségek
Hozzávalók 4 személyre
- 1 darab sütőtök
- 2 darab édesburgonya
- 0.5 fej kelkáposzta
- 80 dekagramm csirkemell
- só és bors ízlés szerint
- 8 evőkanál olaj
- 1 evőkanál vörösborecet
- 1 teáskanál őrölt rozmaring
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál őrölt kakukkfű
- 150 gramm feta sajt
Elkészítés:
A pác hozzávalóit (olaj, vörösborecet, fokhagymapor, kakukkfű, rozmaring, só, bors) öntsük keverőtálba, keverjük alaposan össze, majd a feldarabolt csirkemellet forgassuk bele. Fedjük le folpackkal, majd tegyük hűtőbe, amíg a zöldségeket előkészítjük.
A tököt és az édesburgonyát pucoljuk meg, vágjuk közepes méretű kockákra. A megtisztított kelkáposztaleveleket tépkedjük kis darabokra.
Az előkészített zöldségeket öntsük tepsibe a bepácolt hússal együtt, alaposan forgassuk egybe a húst és a köretet, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40-55 perc alatt süssük pirosra a tepsis fogást. Az elkészült ételre morzsoljunk feta sajtot.
Fotó: Getty Images