Egytepsis ebéd 10 perc munkával: csirkemell és sok-sok zöldség
A régiek előszeretettel nevezték lusta asszonynak való receptnek, és való igaz, megúszós menü, egy tepsiben készült tartalmas ebéd.
A sütőtök az ősz sztárja, mely sütőbe tolva, megpirítva a legfinomabb. Ha te is szereted a sült tököt, akkor érdemes felturbóznod a megszokott receptedet.
A páratlan fogás egyszerűen készül, csak pakolj mindent a tepsire, a többit a sütő végzi. A lényeg, hogy a sütőtököt forgasd egybe a fűszerekkel, ezekből az ízekből a hús és a kelkáposzta is kap. Ha szeretnéd, csirkemellkockák helyett csirkecombbal is kipróbálhatod a receptet. A végén a feta sajtot ne hagyd le, sós, fűszeres íze az egekbe emeli a fogást.
A megtisztított sütőtököt vágjuk közepes méretű kockákra, majd forgassuk egybe kevés olajjal, sóval, borssal, rozmaringgal és mézzel. Ezután öntsük sütőpapírral bélelt vagy olajjal kikent tepsire.
A csirkemellet is vágjuk közepes méretű kockákra, majd adjuk a tepsire helyezett sütőtökhöz.
A megtisztított kelkáposztát szedjük leveleire, és ízlés szerint adjuk a sütőtökhöz és a húshoz.
A tepsire helyezett zöldségeket és húst forgassuk egybe, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 35-40 percre.
A kész fogásra morzsoljunk feta sajtot, ha szükséges, ízesítsük még sóval és borssal.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu