![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
A tequila csodát tesz a csirkemellel: nagyon különleges ízt ad a pác
![tequilás csirkemell](https://kep.index.hu/1/0/2956/29568/295683/29568317_2269637_e386d139b2dd78ba0971e90b206c0c7c_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A jó pác a legegyszerűbb csirkemellet is feldobja. Ha még egy kis csavart teszünk bele, akkor meg végképp, ami itt egy tequilás pác.
A tequila az egyik kedvenc italom, önmagában és koktélba keverve is. Szeretem, hogy nem vág fejbe, és - persze mértékkel fogyasztva - kellemesen elbódít, utóhatás nélkül. Én a gold változatot szeretem, amelyhez narancslé és fahéj illik.
Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik, de a tequila bizony húsok pácolására is kiváló. A csirkét elképesztően puhává és szaftossá teszi. A lényeg, hogy egy éjjelt álljon a pácban, úgyhogy ne aznapi ebédnek tervezzük.
Tequilás, lime-os csirke
![tequilás csirkemell kicsi](https://kep.index.hu/1/0/2956/29568/295683/29568371_0f381d9c2fce3b093579fe67d539ec31_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab csirkemellfilé
- 120 milliliter tequila (gold)
- 250 milliliter limelé
- 120 milliliter narancslé
- 1 kávéskanál szárított chili
- 2 gerezd fokhagyma (zúzott)
- 1 teáskanál só
- ízlés szerint bors
- 4 evőkanál olívaolaj (sütéshez)
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze a lime- és a narancslevet a tequilával és a fokhagymával. Adjuk hozzá a sót, a borsot és a chilit, tegyük bele a csirkemelleket, takarjuk le, és hagyjuk állni egy éjszakát a hűtőszekrényben. Másnap vegyük ki a pácból a húsokat, egy kicsit még sózzuk-borsozzuk mindkét oldalukat. Hevítsünk egy serpenyőben olajat, és süssük a csirkék mindkét oldalát szép pirosra.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!