A tequila csodát tesz a csirkemellel: nagyon különleges ízt ad a pác
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Isteni, pillekönnyű túrófánk: kelesztés nélkül készül
Ropogós
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Sűrű, selymes brokkolikrémleves: eteti magát, olyan finom
Kiadós, fűszeres csirkés szendvics: sok sajt pirul a tetején
Fekete-erdő pohárkrém: meggybefőttből készül a téli változat
A jó pác a legegyszerűbb csirkemellet is feldobja. Ha még egy kis csavart teszünk bele, akkor meg végképp, ami itt egy tequilás pác.
A tequila az egyik kedvenc italom, önmagában és koktélba keverve is. Szeretem, hogy nem vág fejbe, és - persze mértékkel fogyasztva - kellemesen elbódít, utóhatás nélkül. Én a gold változatot szeretem, amelyhez narancslé és fahéj illik.
Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik, de a tequila bizony húsok pácolására is kiváló. A csirkét elképesztően puhává és szaftossá teszi. A lényeg, hogy egy éjjelt álljon a pácban, úgyhogy ne aznapi ebédnek tervezzük.
Tequilás, lime-os csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab csirkemellfilé
- 120 milliliter tequila (gold)
- 250 milliliter limelé
- 120 milliliter narancslé
- 1 kávéskanál szárított chili
- 2 gerezd fokhagyma (zúzott)
- 1 teáskanál só
- ízlés szerint bors
- 4 evőkanál olívaolaj (sütéshez)
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze a lime- és a narancslevet a tequilával és a fokhagymával. Adjuk hozzá a sót, a borsot és a chilit, tegyük bele a csirkemelleket, takarjuk le, és hagyjuk állni egy éjszakát a hűtőszekrényben. Másnap vegyük ki a pácból a húsokat, egy kicsit még sózzuk-borsozzuk mindkét oldalukat. Hevítsünk egy serpenyőben olajat, és süssük a csirkék mindkét oldalát szép pirosra.
Fotó: Getty Images