A tequila csodát tesz a csirkemellel: nagyon különleges ízt ad a pác

tequilás csirkemell

A jó pác a legegyszerűbb csirkemellet is feldobja. Ha még egy kis csavart teszünk bele, akkor meg végképp, ami itt egy tequilás pác.

A tequila az egyik kedvenc italom, önmagában és koktélba keverve is. Szeretem, hogy nem vág fejbe, és - persze mértékkel fogyasztva - kellemesen elbódít, utóhatás nélkül. Én a gold változatot szeretem, amelyhez narancslé és fahéj illik.

Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik, de a tequila bizony húsok pácolására is kiváló. A csirkét elképesztően puhává és szaftossá teszi. A lényeg, hogy egy éjjelt álljon a pácban, úgyhogy ne aznapi ebédnek tervezzük. 

Tequilás, lime-os csirke

tequilás csirkemell kicsi

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 darab csirkemellfilé
  • 120 milliliter tequila (gold)
  • 250 milliliter limelé
  • 120 milliliter narancslé
  • 1 kávéskanál szárított chili
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 1 teáskanál
  • ízlés szerint bors
  • 4 evőkanál olívaolaj (sütéshez)
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverjük össze a lime- és a narancslevet a tequilával és a fokhagymával. Adjuk hozzá a sót, a borsot és a chilit, tegyük bele a csirkemelleket, takarjuk le, és hagyjuk állni egy éjszakát a hűtőszekrényben. Másnap vegyük ki a pácból a húsokat, egy kicsit még sózzuk-borsozzuk mindkét oldalukat. Hevítsünk egy serpenyőben olajat, és süssük a csirkék mindkét oldalát szép pirosra.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük