
Változatos és friss salátareceptek - A könnyedtől a laktatóig
Bár a saláta nem feltétlenül szezonális étel, mégis nyáron fogyasztunk belőle többet, hiszen többek között kevésbé terheli meg a gyomrot.
A tésztasalátát nem lehet megunni: ha van otthon egy csomag tészta, néhány friss zöldség, gyorsan és egyszerűen összedobhatod. Sőt akár maradék tészta felhasználására is tökéletes: majonézes öntettel laktató, mégis könnyed ebéd vagy vacsora. A legjobb benne, hogy teljesen a saját ízlésedre alakíthatod.
A makaróni, a fusilli vagy a penne is kiváló alap hozzá, a hideg változatba remekül illenek a friss zöldségek, így az uborka, a paprika vagy a zeller is.
Bármilyen tésztasalátát is készítesz, az öntet az, ami igazi karaktert ad neki. Egy klasszikus majonézes alap mindig nyerő, de ha valami könnyedebbre vágysz, helyettesítsd joghurttal. Készítsd el előre, hűtőben pihentetve még jobban összeérnek az ízek.
Egy nagy fazékban forraljunk vizet, majd amikor elkezd lobogni, dobjuk bele a tésztát, és szórjunk bele kevés sót. Főzzük al dente állagúra a csomagoláson található utasítás szerint. Tehát akkor a legjobb, ha nem túl kemény, és már nem nyers. Szűrjük le, és hagyjuk kihűlni.
A zöldségeket tisztítsuk meg, és aprítsuk fel.
Az öntethez keverjük össze egy tálban a majonézt, a tejfölt, a mustárt, a citromlevet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A tésztát és a zöldségeket tegyük egy nagy tálba, majd öntsük rá a majonézes keveréket, és alaposan forgassuk össze.
Tálalás előtt rakjuk a hűtőbe, és hagyjuk legalább fél órát pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu