8 selymes krémleves a krumplistól a sütőtökösig: kevés munka van velük, és mennyeiek
A legfinomabb, selymes krémlevesek hamar készen vannak, és kevés munkával, változatosan készítheted el őket.
Az egészséges – bár kétségkívül megosztó – zöldségből a rakottas, a tésztaétel vagy a tepsis zöldség mellett selymes fogás is készülhet: ez a thai brokkolikrémleves pedig akkor is tetszeni fog, ha nem vagy a zöldség legnagyobb rajongója.
A kissé pikáns és nagyon fűszeres levesbe olyan autentikus délkelet-ázsiai ízesítők kerülnek, mint például a thai citromfű (citromnád), a kaffir lime-levél és a friss koriander, a selymesre turmixolt alapot pedig konzerves kókusztej emeli új szintre.
Az olajat hevítsük fel egy közepes edényben, és 3-4 perc alatt dinszteljük meg benne a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, a gyömbért, a citromfüvet és a chilit, és együtt is pirítsuk további 1 percig.
Adjuk hozzá a rózsáira szedett brokkolit és a krumplit, forgassuk össze a hagymás alappal, majd sózzuk, és öntsük fel az alaplével. Adjuk hozzá a kaffir lime-leveleket, és közepes hőfokon, fedő alatt főzzük 15-20 percig, vagy amíg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak.
Mehet bele a bébispenót és a kókusztej, forraljuk fel, és 1 perc főzés után vegyük le a tűzről. Keverjük bele a cukrot, a lime-levet és a koriandert, és öntsük át turmixgépbe, vagy hagyjuk a lábasban, és botmixerrel dolgozzuk krémesre.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu