![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Mutatós tiramisutorta: babapiskóta helyett kakaós lapokból áll a sütemény
![ttcover](https://kep.index.hu/1/0/4215/42159/421596/42159636_3218120_5e033fcd2e5287d15312bae4da8c4315_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A kedvelt olasz desszert nem a megszokott formában készül, kakaós tésztán terül el a bársonyos mascarponés krém.
A kávé aromájával csábító csoda az egész világon ismert, nincs olyan ember, aki ne szeretné, ez az egyik olyan desszert, amit a leggyakrabban rendelnek az éttermekben.
A tiramisu isteni finom, és nem bonyolult a megalkotása. Persze a babapiskótával készült édesség máshogy is készülhet, például tortaformában, kakaós piskótatésztával. A mutatós sütemény gyártása így időigényesebb, de megéri belefektetni az energiát.
Jó tanács
- A tortát akár három részre is oszthatod, rád van bízva.
- Ha marad a krémből, fóliázd le, pár napig eláll a hűtőben, felhasználhatod palacsinta- vagy muffintölteléknek.
- Ha gyerekeknek készül, akkor a kávét hagyd el, ha viszont csak felnőtteké a desszert, akkor a krémbe 1-2 evőkanál Baileys is kerülhet, az italtól csak még finomabb lesz.
Tiramisutorta
![ttct](https://kep.index.hu/1/0/4215/42159/421596/42159664_e72e1e6c1909f45d59690e33af3ade9d_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
Tészta:
- 3 darab tojás
- 1 csipet só
- 100 g cukor (kétfelé szedve)
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 55 g finomliszt
- 25 g kakaó
- 25 ml olaj
- 25 ml tej
- 80 ml kávé (kenni)
- 2 evőkanál rumaroma (kenni)
Krém:
- 3 darab tojássárgája
- 80 g cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 evőkanál zselatinpor
- 250 g mascarpone
- 300 ml habtejszín
- kakaó a tetejére
Díszítés:
- gyümölcs vagy csokipehely
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat válasszuk szét.
A fehérjéhez adjunk egy csipet sót, verjük kemény habbá, közben a cukrot (80 g) folyamatosan adagoljuk hozzá.
A habbá vert fehérjéhez keverjük hozzá a tojássárgáját és a vaníliakivonatot.
A lisztet és a kakaót szitáljuk keverőtálba, majd robotgép segítségével dolgozzuk a tojásos keverékhez.
Az olajat és a tejet keverjük össze, majd forgassuk a lisztes, tojásos keverékez.
A masszát simítsuk sütőpapírral vagy vajjal kikent formába (24 centis), toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe. A tésztát süssük tűpróbáig (sütőtől függ, körülbelül: 35-45 perc).
A kihűlt tésztát vágjuk félbe.
A főzött kávéhoz keverjük hozzá a cukrot (20 g) és a rumot.
Krém:
A tojássárgáját a cukorral (50 g) és a vaníliakivonattal forgassuk össze, majd vízgőz felett keverjük 3-4 percig, utána adjuk hozzá a zselatinport.
A mascarponét tegyük egy másik tálba, majd adjuk hozzá a tojássárgás keveréket és keverjük simára.
A tejszínt verjük habbá, közben a cukrot (30 g) fokozatosan adjuk hozzá.
A felvert habtejszínt forgassuk egybe a mascarponés, tojássárgás keverékkel (fokozatosan adagoljuk).
Összeállítás:
Az egyik tortalapot helyezzük tálcára, majd kenjük meg a kávéval, utána simítsunk rá a mascarponés krémből.
A másik tortalapot is kenjük meg kávéval, majd a lekent részt helyezzük a krémmel borított tésztára. A torta tetejét is kenjük meg a kávés sziruppal, majd a tetejét és az oldalát is kenjük meg a krémmel.
A torta tetejét szórjuk meg kakaóval.
A torta tetejét szezonális gyümölccsel vagy csokipehellyel díszíthetjük fel.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!