![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Aranybarnára sült tojásfasírt hagymával keverve: sütőben is készülhet
![tojásfasírt cover](https://kep.index.hu/1/0/4266/42668/426680/42668042_3256806_8ca31676f36b0b74825e0559b27e9156_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A fehérjedús tojásfasírt könnyen elkészíthető, amelyet főételként, de mártogatóssal vagy salátával is ehetsz.
Ha szereted a fasírtot, akkor érdemes minél többféle alapanyagból kipróbálni, nem csak húsból. Én nagyon kedvelem a különböző zöldséges változatokat, ezeket valamilyen egészséges gabonával és sajttal gyúrva érdemes elkészíteni.
A brokkolit például ebben a formában még a legádázabb ellenségei is meg fogják szeretni. Persze a hagyományos húsos változatot semmi nem pótolja, de azt is tudod rostgazdagabban készíteni, ha sokmagvas bundába forgatod.
A tojás a húshoz hasonlóan fehérjedús, így kiválóan helyettesíti azt, próbáld ki az alábbi receptet, nem fogsz benne csalódni.
Tojásfasírt
![tojásfasírt recept ok](https://kep.index.hu/1/0/4266/42668/426680/42668094_ec8a17e2d03279dc0234fe5eb126d733_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab zsemle
- 200 milliliter tej
- 1 fej vöröshagyma (kisebb)
- 4 darab tojás (M-es)
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- a sütéshez olaj
Elkészítés:
A zsemléket áztassuk tejbe, és várjuk meg, hogy megszívják magukat, majd nyomkodjuk ki belőlük a felesleges folyadékot.
A hagymát vágjuk apróra, és egy serpenyőben, forró olajon dinszteljük meg. Egy tálba üssünk bele 3 tojást, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük a hagymára, és süssünk belőle rántottát, ügyelve, hogy ne legyen száraz.
A kinyomkodott zsemléket keverjük a rántottához, majd üssük bele a negyedik tojást, és kanalazzunk hozzá zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Formázzuk korongokká, kicsit lapogassuk el őket.
Ha serpenyőben sütjük, akkor olajon süssük meg, mindkét oldalát 4-5 perc alatt.
Sütőben is süthetjük, ekkor melegítsük elő 180 fokra, és süssük 20 percig őket.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!