![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Tojásos nokedli ecetes fejes salátával - Emiatt vártuk a legjobban a tavaszt
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Napsütés, madárcsicsergés és tojásos nokedli ecetes fejes salátával - nagyon nehéz lenne eldönteni, melyik miatt örülünk legjobban a tavasznak, de jelenleg ez utóbbi vezeti magasan a listát.
A tojásos nokedli egyáltalán nem illett a családunk repertoárjába, hiszen nem kiegyensúlyozottan tápláló, voltaképp két köret egymás mellett - ezért én felnőttként ettem életemben először, pedig a legtöbb ember számára ez egy nosztalgikus, gyerekkori étel. Ennek ellenére ugyanúgy imádom, mintha harmincéves viszony fűzne hozzá.
Szeretjük, de nem beszélünk róla
Szerintem úgy a legjobb, ha az ecetes lé vegyül a nokedlivel, de ez lehet, hogy a végletekig fokozza ennek az ételnek az értelmezhetetlenségét, olyasmi, mint a túrós csusza pörccel és kristálycukorral vagy a gyorséttermes vaníliafagylalt sült krumplival. Szeretjük, de nem beszélünk róla.
Nokedlit készíteni egyszerű, de rá kell érezni az ideális, se nem folyós, se nem kemény állagú tésztára, és a szaggatáshoz is kell némi egészséges karizom. Az ecetes fejes salátához csak egy jó öntet és nagyon friss saláta kell.
Tojásos nokedli ecetes fejes salátával
![tojásos nokedli](https://kep.index.hu/1/0/2918/29183/291834/29183463_0307a70ae4566197fa4426f6afd98d23_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 300 gramm finomliszt
- 6 darab tojás
- 180 gramm víz
- 1 csipet só
- 1 darab fejes saláta
- 2 deciliter ecetes öntet
- ízlés szerint vaj
Elkészítés:
Három tojást egy tálba ütünk, felverjük, hozzáadjuk a sót és a vizet, majd beleszórjuk a lisztet is. Egy fakanállal elkeverjük. Egy nagy lábasban vizet forralunk, sózzuk, és a lobogó vízbe szaggatjuk a nokedlit. Leszűrjük, félretesszük.
Egy nagy, mély serpenyőben vajat olvasztunk, beleszórjuk a nokedlit. Egy kis tálba ütjük a maradék három tojást, felverjük és a nokedlire öntjük. Kevergetve rápirítjuk a tojást.
A salátaleveleket megmossuk, kisebb darabokra tépjük, és a fenti recept alapján öntetet keverünk hozzá.
Fotók: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!