Krémes, ízekben gazdag tojássalátás szendvics – Friss zöldségekkel a legfinomabb

tojássalátaszendvicsct
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Könnyen elkészíthető a krémes tojássalátával megpakolt szendvics. A lágy krémet változatosan készíthetjük el.

A kaszinótojás és a tojássaláta tökéletes receptje hosszas vitákat képes generálni a főzni szeretők körében. Kezdve a majonézzel, ami mindkét ételben fontos alapanyag. Vannak, akik kizárólag kedvenc márkájuk majonézét hajlandóak csak használni, a másik tábor pedig a házi készítésű változatra esküszik. Bármelyik mellett is döntünk, legyünk bátrak, merjük használni a fűszereket, kissé savanykás vagy markáns irányba vinni az ízeket.

A majonézt görög joghurtra vagy tejfölre is cserélhetjük, ha könnyedebb ízekre vágyunk, mindenki alakítsa az ízlésének megfelelően. A tojássalátának nagyon jól áll, ha játszunk a textúrákkal, például, ha a tojást nagyon krémesre keverjük, akkor egy vagy két darab tojás durvára kockázva kerüljön bele. A kontrasztról a pirított bacon gondoskodik, apróra kockázva keverjük el a lágy salátában, a roppanós elemek jól fognak érvényesülni, na meg a szalonna íze is emel az összhatáson.

Ha vega változatban készítenénk, bacon helyett tegyünk avokádót vagy olajbogyót a salátába, pikánsabbá pedig cayenne-borssal tehetjük. A krémes tölteléket kaszinótojásba is betölthetjük, de szerintem szendvicsként a legfinomabb. A tojásos kencét kenhetjük croissantba, zsemlére vagy kenyérre, mellé friss salátalevelek, retek, paprika vagy paradicsom illik a legjobban.

Tojássalátás szendvics

tojássalátaszendvicscct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 darab tojás
  • 4 szelet bacon
  • 1 marék metélőhagyma
  • 15 dekagramm cheddar
  • 125 gramm krémsajt (Philadelphia)
  • 3 evőkanál majonéz
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 csipet őrölt paprika
  • pékáru
Recept idők

Elkészítés:

A főtt tojásokat pucoljuk meg, majd krumplitörő segítségével törjük össze.

A bacont süssük ropogósra, majd vágjuk apró kockákra.

A krémsajtot, reszelt cheddart, majonézt, a finomra aprított metélőhagymát, sót, borsot és a 2 csipet őrölt paprikát villa segítségével keverjük össze, majd adjuk az összetört tojáshoz és ropogós baconhöz, keverjük krémesre.

Ha nem kerül bacon a tojássalátába, akkor érdemes külön megsütni, így csak az tesz a szendvicsbe, aki szeretne.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük