Kívül ropogós, belül szaftos grillkolbász: rácson sütve nincsen párja

Tökéletes grillkolbász cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pirosra sült grillkolbász egyszerűen készül, alig van vele munka, arra azonban érdemes figyelni, hogy ne magas hőmérsékleten süljön, mert úgy megreped, és a szaft is kifolyhat belőle.

A kerti grillpartik kedvence a forró rácson sült kolbász, amellyel alig van munka. A grillre többféle kolbász kerülhet, nagy kedvenc a boltban kapható, direkt erre a célra szánt kolbász, mely fűszeresen, előfőzve kapható. Másfajta kolbászt is a rácsra dobhatsz, lehet az házi készítésű vagy debreceni. Ha a debrecenit választod, azt érdemes kicsit bevagdosni, úgy jobban átsül.

Sütésnél erre figyelj

Grillkolbász készítésénél a 175 fok az ideális, ennél magasabb hőmérsékleten a kolbász bőre könnyen megreped, és a szaft kifolyhat. A kolbászok sütési ideje 8-10 percet vesz igénybe oldalanként. A vastagabb daraboknak több idő szükséges, a vékonyak hamarabb elkészülnek. Ha van konyhai hőmérőd, akkor érdemes a belső hőmérsékletét ellenőrizni a kolbásznak, az ideális hőmérséklet 70-72 fok.

Tökéletes grillkolbász

Tökéletes grillkolbász ct

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 10 darab grillkolbász
Recept idők

Elkészítés:

A kolbászokat pakoljuk közepesen forró grillrácsra (175 fok), oldalanként 8-10 perc alatt süssük készre. Ez a vastagságuktól is függ, akkor jó, mikor a belső hőmérsékletük 72 fok.

Az elkészült kolbászok mellé kínáljunk friss kenyeret, hideg salátákat vagy grillzöldségeket.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük