Kívül ropogós, belül szaftos grillkolbász: rácson sütve nincsen párja
A pirosra sült grillkolbász egyszerűen készül, alig van vele munka, arra azonban érdemes figyelni, hogy ne magas hőmérsékleten süljön, mert úgy megreped, és a szaft is kifolyhat belőle.
A kerti grillpartik kedvence a forró rácson sült kolbász, amellyel alig van munka. A grillre többféle kolbász kerülhet, nagy kedvenc a boltban kapható, direkt erre a célra szánt kolbász, mely fűszeresen, előfőzve kapható. Másfajta kolbászt is a rácsra dobhatsz, lehet az házi készítésű vagy debreceni. Ha a debrecenit választod, azt érdemes kicsit bevagdosni, úgy jobban átsül.
Sütésnél erre figyelj
Grillkolbász készítésénél a 175 fok az ideális, ennél magasabb hőmérsékleten a kolbász bőre könnyen megreped, és a szaft kifolyhat. A kolbászok sütési ideje 8-10 percet vesz igénybe oldalanként. A vastagabb daraboknak több idő szükséges, a vékonyak hamarabb elkészülnek. Ha van konyhai hőmérőd, akkor érdemes a belső hőmérsékletét ellenőrizni a kolbásznak, az ideális hőmérséklet 70-72 fok.
Tökéletes grillkolbász
Hozzávalók 10 darabhoz
- 10 darab grillkolbász
Elkészítés:
A kolbászokat pakoljuk közepesen forró grillrácsra (175 fok), oldalanként 8-10 perc alatt süssük készre. Ez a vastagságuktól is függ, akkor jó, mikor a belső hőmérsékletük 72 fok.
Az elkészült kolbászok mellé kínáljunk friss kenyeret, hideg salátákat vagy grillzöldségeket.
-
2024-04-20 11:08:01
-
2024-02-05 07:52:01
-
2024-01-28 08:36:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!