Foszlós kolbászos-sajtos táska: a legjobb útravaló

Kolbászos táska cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A házi készítésű tészta belseje meglepetést rejt. A kolbászos táska melegen és hidegen falatozva is finom.

A kolbász és a sajt párosa remekül működik pizzán és sós tésztákba csomagolva is. A legkényelmesebb megoldás, ha leveles tésztába rejtve sütöd meg a finomságokat, de ha időd engedi, házi tésztával próbáld ki.

A gusztusos kis csomagoknak nehéz ellenállni, ahogy kijöttek a sütőből, ráveti magát az ember. Szerencsére másnap is tökéletes a harapnivaló, mely remek vendégváró, és a csomagolást is jól bírja, ezért elfér az iskolatáskában, és munkahelyre is tökéletes választás.

Kolbászos táska

Kolbászos táska ct

Hozzávalók 4 személyre

Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 25 dkg vaj (puha)
  • 1 evőkanál tejföl

Töltelék:

  • 10 dkg kolbász
  • 15 dkg sajt
  • 1 darab tojás a tetejére
  • szezámmag vagy kömény ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókból gyúrjunk rugalmas tésztát, majd tegyük félre, míg előkészítjük a tölteléket.

A kolbászt szeleteljük fel, a sajtot reszeljük le.

A tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra, majd pohár vagy pogácsaszaggató segítségével szúrjunk belőle korongokat.

A tésztakorongokra pakoljunk a kolbászból és a sajtból, majd hajtsuk félbe, a széleket nyomkodjuk le.

A kis csomagokat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd a tetejüket kenjük le felvert tojással, szórjunk rá szezámmagot vagy köményt.

A tepsit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre a táskákat.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük