Sült kolbász káposztaágyon: kiadós és egyszerűen összedobható
A kolbász és a savanyú káposzta remek párost alkotnak, téli napokon érdemes valami finomat összedobni az alapanyagokból.
A savanyú káposzta a téli szezon egyik kedvence, pompás fogások készülhetnek belőle. Érdemes kolbásszal sütni, mennyei párost alkotnak. A savanyú káposztára bármilyen sütni való kolbász kerülhet, sőt még hurka is.
Így még finomabb
Amilyen egyszerű, olyan finom, de még csodásabbá varázsolhatod az ételt: ha picit különlegesebben kínálnád, szeletelj a káposzta mellé almát vagy körtét, és még kevés sört is önthetsz alá. A kész finomság mellé jár a ropogós kenyér, és ha már szóba került a sör, jólesik majd vele leöblíteni az ételt.
Sült kolbász káposztaágyon
Hozzávalók 4 személyre
- 250 g savanyú káposzta
- 2 fej vöröshagyma
- kevés olaj vagy zsír
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 2 pár kolbász
- olaj vagy zsír a kolbász tetejére szükség szerint (opcionális)
Elkészítés:
A savanyú káposztát alaposan mossuk meg. A hagymát vágjuk finomra.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat vagy zsírt, majd dobjuk rá a finomra aprított hagymát, és dinszteljük 4-5 percig. Ezután keverjük hozzá a savanyú káposztát, fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel és fűszerpaprikával.
A káposztát dinszteljük 5-8 percig, majd öntsük át egy hőálló edénybe (tepsi, jénai).
A választott kolbászt fektessük a káposzta tetejére. Ha debrecenivel dolgozunk, érdemes kicsit bevagdosni. A tetejére tehetünk kevés zsírt vagy olajat. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük készre.
-
2024-04-20 11:08:01
-
2024-01-28 08:36:01
-
2023-12-31 11:08:02
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!