Sült kolbász káposztaágyon: kiadós és egyszerűen összedobható

Káposztaágyon sült kolbász cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kolbász és a savanyú káposzta remek párost alkotnak, téli napokon érdemes valami finomat összedobni az alapanyagokból.

A savanyú káposzta a téli szezon egyik kedvence, pompás fogások készülhetnek belőle. Érdemes kolbásszal sütni, mennyei párost alkotnak. A savanyú káposztára bármilyen sütni való kolbász kerülhet, sőt még hurka is.

Így még finomabb

Amilyen egyszerű, olyan finom, de még csodásabbá varázsolhatod az ételt: ha picit különlegesebben kínálnád, szeletelj a káposzta mellé almát vagy körtét, és még kevés sört is önthetsz alá. A kész finomság mellé jár a ropogós kenyér, és ha már szóba került a sör, jólesik majd vele leöblíteni az ételt.

Sült kolbász káposztaágyon

Káposztaágyon sült kolbász ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 250 g savanyú káposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • kevés olaj vagy zsír
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 pár kolbász
  • olaj vagy zsír a kolbász tetejére szükség szerint (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A savanyú káposztát alaposan mossuk meg. A hagymát vágjuk finomra.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat vagy zsírt, majd dobjuk rá a finomra aprított hagymát, és dinszteljük 4-5 percig. Ezután keverjük hozzá a savanyú káposztát, fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel és fűszerpaprikával.

A káposztát dinszteljük 5-8 percig, majd öntsük át egy hőálló edénybe (tepsi, jénai).

A választott kolbászt fektessük a káposzta tetejére. Ha debrecenivel dolgozunk, érdemes kicsit bevagdosni. A tetejére tehetünk kevés zsírt vagy olajat. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük készre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük