Ilyen a pillekönnyű japán omlett, a tamagoyaki – Zöldségekkel és sajttal is gazdagíthatod
A japán tojástekercset a leggyakrabban szögletes serpenyőben sütik, de kerekben is elkészíthető a szaftos reggeli.
Ez a fogás egy rendkívül laktató és tartalmas étel, amit reggelire, de még akár vacsorára is elkészíthetsz. Pofonegyszerű, hiszen az alapját egy omlett adja, amit olyan finomságokkal tölthetsz meg, mint a sonka, a hagyma, a paprika és a rengeteg cheddar sajt.
Készíthetsz egy nagyot, de akár több kisebbet is, és tehetsz bele más, vagy éppen pikánsabb fűszereket is. Salátával és egy szelet pirítóssal lesz az igazi!
A sonkát kockázzuk fel apróra. A paprikát és a hagymát mossuk meg, és szintén kockázzuk fel. A cheddar sajtot reszeljük le.
Melegítsük fel az olajat egy nagy, teflonos serpenyőben, közepes lángon.
Adjuk hozzá a felkockázott hagymát, a paprikát és a sonkát is.
Pirítsuk őket együtt körülbelül 2-3 percig, vagy amíg enyhén színt kapnak és a zöldségek is elkezdenek megpuhulni, de még kissé roppanósak. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk a keveréket. A kész mixet tegyük egy tányérra.
A serpenyőt töröljük szárazra papírtörlővel.
A tojásokat üssük bele egy tálba és enyhén verjük fel.
A lángot vegyük alacsonyra a serpenyő alatt, és adjuk hozzá a vajat. Ha felolvadt a vaj, adjuk hozzá a tojásokat.
Amikor a tojás szélei a serpenyő szélén elkezdenek elválni, egy spatulával óvatosan emeljük meg kissé a széleket és döntsük meg a serpenyőt is, hogy a közepén még folyékony tojás is a serpenyő forró felületére kerüljön.
Ízesítsük meg sóval és borssal, majd szórjuk rá a sajtot is. Fedő alatt süssük 1-2 percig, vagy amíg a sajt elkezd megolvadni.
Ekkor kapcsoljuk le alatta a lángot. Kanalazzuk az omlett közepére egy csíkban a párolt zöldségeket és a sonkát, majd az egyik oldalról óvatosan lazítsuk fel az omlettet, hogy rá tudjuk hajtani a töltelékes közepére.
Ezután a másik oldalán is ismételjük meg ugyanezt a műveletet, és ha sikerült becsomagolni a tölteléket, óvatosan segítsük át egy tányérra.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu