Ilyen a pillekönnyű japán omlett, a tamagoyaki – Zöldségekkel és sajttal is gazdagíthatod
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Mennyei, krémes rizskoch: a nagyi receptje alapján
Ropogós
Rakott krumpli mentesen: krémes, tartalmas és nagyon finom
Csokis-narancsos keksz: ennek ott a helye a sütisdobozban
Aranybarna röszti kínai kellel keverve: tejföllel megkoronázva kínáld
Sajtos fasírt sütőben sütve: hamburgerben is tökéletes
Így dolgozd fel a sütőtököt: a magja sem megy kárba
A japán tojástekercset a leggyakrabban szögletes serpenyőben sütik, de kerekben is elkészíthető a szaftos reggeli.
A tradicionális recept szerint mirin kerül a különleges omlettbe, a japánok gyakran ízesítenek a rizsből készült borral. A nedű alkoholtartalma csekély, viszont a cukortartalma magas, úgyhogy ha nincs kéznél az édes folyadék, cukorral helyettesíthető. Az omlett különleges technikával készül, elsőre talán nehéznek tűnik, de ha a palacsintasütésben rutinos vagy, nem fog gondot okozni az elkészítése.
Mivel alapból is mutatós az omlett, készülhet simán, de kerülhet bele sonka és különböző színes zöldségek is. A tojástekercset kínálhatod reggeliként, de salátával szervírozva könnyed ebédként vagy vacsoraként is megállja a helyét.
Japán omlett
Hozzávalók 4 személyre
- 5 darab tojás
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 teáskanál porcukor
- só és bors ízlés szerint
- olaj a sütéshez
- ízlés szerint zöldségek
Elkészítés:
A tojásokat verjük fel, sóval és borssal ízesítsük, valamint a cukrot és a szójaszószt is keverjük bele. Ha szeretnénk, apróra vágott zöldségeket is forgassunk bele.
Egy konyhai papírtörlőt itassunk át olajjal, majd kenjük ki vele a serpenyőnket. Amikor felforrósodik, a tojás harmadát öntsük a serpenyőbe, hagyjuk, hogy felmelegedjen, majd mikor elkezd megszilárdulni, egy spatula segítségével nyúljunk alá és tekerjük fel. A tekercset toljuk a serpenyő végébe, majd konyhai papírtörlő segítségével ismét kenjük ki olajjal a serpenyőt, a tojástekercs alá is jusson olaj. Utána a következő adag tojáskeveréket is öntsük a serpenyőbe, majd a kész tekercsre göngyölítsük rá, a folyamatot addig ismételjük, míg a tojás elfogy. A vastag tojástekercset felszeletelve tálaljuk.
Fotó: Getty Images