Ilyen a pillekönnyű japán omlett, a tamagoyaki – Zöldségekkel és sajttal is gazdagíthatod

tamacover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A japán tojástekercset a leggyakrabban szögletes serpenyőben sütik, de kerekben is elkészíthető a szaftos reggeli.

A tradicionális recept szerint mirin kerül a különleges omlettbe, a japánok gyakran ízesítenek a rizsből készült borral. A nedű alkoholtartalma csekély, viszont a cukortartalma magas, úgyhogy ha nincs kéznél az édes folyadék, cukorral helyettesíthető. Az omlett különleges technikával készül, elsőre talán nehéznek tűnik, de ha a palacsintasütésben rutinos vagy, nem fog gondot okozni az elkészítése. 

Mivel alapból is mutatós az omlett, készülhet simán, de kerülhet bele sonka és különböző színes zöldségek is. A tojástekercset kínálhatod reggeliként, de salátával szervírozva könnyed ebédként vagy vacsoraként is megállja a helyét.

Japán omlett

jrct

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 darab tojás
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál porcukor
  • só és bors ízlés szerint
  • olaj a sütéshez
  • ízlés szerint zöldségek
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat verjük fel, sóval és borssal ízesítsük, valamint a cukrot és a szójaszószt is keverjük bele. Ha szeretnénk, apróra vágott zöldségeket is forgassunk bele.

Egy konyhai papírtörlőt itassunk át olajjal, majd kenjük ki vele a serpenyőnket. Amikor felforrósodik, a tojás harmadát öntsük a serpenyőbe, hagyjuk, hogy felmelegedjen, majd mikor elkezd megszilárdulni, egy spatula segítségével nyúljunk alá és tekerjük fel. A tekercset toljuk a serpenyő végébe, majd konyhai papírtörlő segítségével ismét kenjük ki olajjal a serpenyőt, a tojástekercs alá is jusson olaj. Utána a következő adag tojáskeveréket is öntsük a serpenyőbe, majd a kész tekercsre göngyölítsük rá, a folyamatot addig ismételjük, míg a tojás elfogy. A vastag tojástekercset felszeletelve tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük