![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Így lesz tökéletes az omlett: vajon sütve még finomabb
![Tökéletes omlett készítése cover](https://kep.index.hu/1/0/5619/56195/561958/56195841_4155079_bf3d1ac6ed365df98900ca88e2c7f784_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az omlett kedvelt tojásétel, mely hasonlít a rántottához, mégsem pont ugyanaz. A különbség az elkészítésben rejlik.
A tojásból igazán ízletes és tápláló villásreggelik kerülhetnek a tányérra, ilyen a tükörtojás, a rántotta vagy az omlett.
A rántotta az egyik legegyszerűbben összedobható étek, az agglegények nagy kedvence. Csak fel kell törni a tojásokat, sóval, borssal egybekeverni, majd forró serpenyőben, kevés zsiradékon, gyakran kevergetve készre sütni. Friss pékáruval kínálva mennyei, de megéri felturbózni a rántottát. Bátran sütheted hagymán, virslin, kolbászon, paradicsomon vagy máson. A fűszerek is jól állnak neki, dobd fel zöld fűszernövényekkel vagy füstölt paprikával.
![omlett](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5624/56245/562456/56245607_c638120712edc0d405bd4f6ca8d5ccd1_wm.jpg)
A rántotta francia testvére az omlett. A két tojásos étek nagyon hasonlít egymásra, mégsem ugyanaz a kettő. A különbség az elkészítésben rejlik.
Az omlett többféle recept szerint is kipróbálható: találni olyat, amelybe kevés liszt is kerül a tojások mellé, míg más változatokban tejszínt használnak. Bármilyen recept szerint is süljön az omlett, a lényeg, hogy a serpenyőbe öntött tojásmasszát nem szabad keverni. Vannak, akik ezt a szabályt szigorúan betartják, és a palacsintához hasonlóan készítik el az omlettet. Vagyis először az egyik oldalán sütik, aztán megfordítják.
Az omlettet úgy is el lehet készíteni, hogy spatulával óvatosan megmozgatod a masszát. Így a tojásos keverék alja szépen megpirul, a teteje azonban lágy marad. Erre a krémes oldalra pedig különböző finomságokat lehet szórni, sajtot, zöldségeket vagy valamilyen felvágottat.
![Tökéletes omlett készítése ct1](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5619/56195/561959/56195927_7712c8f491fa5aa6f4902aea82f3c142_wm.jpg)
Tippek a tökéletes omlett készítéséhez
- A szódabikarbóna igazi univerzális csodaszer a konyhában, takarításhoz, sütéshez és főzéshez is használható. Érdemes egy csipetnyit a tojáshoz keverni, mert sokkal levegősebb lesz úgy az omlett.
- Sokan lisztet is kevernek az omletthez, tojásonként egy teáskanálnyit. Ha te is kipróbálnád liszttel, akkor réteslisztet használj, mert úgy megmarad a levegős állag.
- A levegős textúra érdekében érdemes a tojásokat szétválasztani. Először keverd össze a sárgáját, majd a fehérjét verd lágy habbá, utána forgasd egybe a kettőt, majd kezdődhet a sütés.
- A tojásokat mindig villával verd fel, nincs szükség habverőre!
- Mindig tapadásmentes serpenyőben süljön az omlett!
- Az omlett sülhet olajon, zsíron vagy vajon. A legjobb azonban vajon sütni, mert ízletesebb és könnyebb lesz a villásreggeli.
![Tökéletes omlett készítése ct3](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5619/56195/561959/56195957_5cdce1d82d18cf05fbf1f08e7465ce0b_wm.jpg)
Édes is lehet!
Az omlett kapcsán sokan nem is gondolnák, hogy édes változatban is ki lehet próbálni a villásreggelit. Az édes változat esetében szétválasztva keverd ki a tojásokat, és liszttel, cukorral gazdagítsd. Így egy piskótaszerű tészta sül a serpenyőben, amit lekvárral, gyümölcsökkel és porcukorral megszórva lehet kínálni.
Sós az örök kedvenc!
A klasszikus változat simán készül, csak sóval és borssal. Ha azonban szeretnéd, kiadósabban is kínálhatod az omlettet. A lágy részre szórj sajtot, spenótot, paprikát, paradicsomot, borsót, sárgarépát, sonkát, kolbászt vagy bármi mást, amit jónak vélsz.
Fotók: Getty Images