Klasszikus thai leves, amellyel otthon is nagy sikert arathatsz - Így készül a kókuszos csirkeleves

Tom Kha Gai leves cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Sokszor semmi nem melegít fel jobban, mint egy tartalmas leves, benne sok hússal, zöldséggel.

A thai konyha híres csirkeleveséről van szó, amelynek kihagyhatatlan hozzávalói közé tartozik a kókuszital és a galangagyökér, vagy annak hiányában a gyömbér.

Meglepően egyszerű és nagyon tipikusan thai. Citromnád és kaffirlime-levél gyakran elérhető a nagyobb boltokban, de ha nagyon nem találsz, plusz adag limelével lehet nagyjából helyettesíteni. Ezzel a levessel biztosan jóllaksz, miközben még az egészségedre is ügyelsz.

Tom Kha Gai leves

Tom Kha Gai leves recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 gramm csirkemellfilé
  • 350 milliliter kókuszital
  • 350 milliliter víz
  • 10 karika galangagyökér vagy gyömbér
  • 1 darab citromnád
  • 5 darab kaffirlime-levél (friss vagy szárított)
  • 1 evőkanál halszósz
  • 1 darab chilipaprika
  • 1 teáskanál
  • 150 gramm shimeji gomba
  • 1 darab lime leve
  • 1 teáskanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

A kókuszitalt egy lábosba öntjük, felhúzzuk azonos mennyiségű alaplével/vízzel. Közepes lángon melegíteni kezdjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt citromnádat, a felkarikázott chilit, a lime levét, a cukrot és a galangagyökeret. Feldaraboljuk a csirkemellet, majd a kókusztejes alapba dobjuk. 

Sózzuk, majd nagyjából 10 percig főzzük az egészet. Beledobjuk a feldarabolt shimeji gombát és a kaffirlime-levelet is. Halszósszal ízesítjük, elzárjuk a lángot, és már tálaljuk is.

Ha kipróbálnád a másik legismertebb thai levest is, nézd meg ezt a receptet is!

Fotó: Street Kitchen

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük