Klasszikus thai leves, amellyel otthon is nagy sikert arathatsz - Így készül a kókuszos csirkeleves
Cikkek
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával
Ropogós
Puha, ragacsos mézeskalácsos brownie: a fűszerektől illatos
Fűszeres vörösáfonya-szósz: a karácsonyi sültek mellé kötelező
Karácsonyi csokis pöfeteg: álompuha süti a csokirajongóknak
Narancsos mázzal sült, omlós sonka: az ünnepi asztal éke lesz
Remegős, almás sajttorta karamellel: a nagy kedvenc téli kiadása
Sokszor semmi nem melegít fel jobban, mint egy tartalmas leves, benne sok hússal, zöldséggel.
A thai konyha híres csirkeleveséről van szó, amelynek kihagyhatatlan hozzávalói közé tartozik a kókuszital és a galangagyökér, vagy annak hiányában a gyömbér.
Meglepően egyszerű és nagyon tipikusan thai. Citromnád és kaffirlime-levél gyakran elérhető a nagyobb boltokban, de ha nagyon nem találsz, plusz adag limelével lehet nagyjából helyettesíteni. Ezzel a levessel biztosan jóllaksz, miközben még az egészségedre is ügyelsz.
Tom Kha Gai leves
Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm csirkemellfilé
- 350 milliliter kókuszital
- 350 milliliter víz
- 10 karika galangagyökér vagy gyömbér
- 1 darab citromnád
- 5 darab kaffirlime-levél (friss vagy szárított)
- 1 evőkanál halszósz
- 1 darab chilipaprika
- 1 teáskanál só
- 150 gramm shimeji gomba
- 1 darab lime leve
- 1 teáskanál barna cukor
Elkészítés:
A kókuszitalt egy lábosba öntjük, felhúzzuk azonos mennyiségű alaplével/vízzel. Közepes lángon melegíteni kezdjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt citromnádat, a felkarikázott chilit, a lime levét, a cukrot és a galangagyökeret. Feldaraboljuk a csirkemellet, majd a kókusztejes alapba dobjuk.
Sózzuk, majd nagyjából 10 percig főzzük az egészet. Beledobjuk a feldarabolt shimeji gombát és a kaffirlime-levelet is. Halszósszal ízesítjük, elzárjuk a lángot, és már tálaljuk is.
Ha kipróbálnád a másik legismertebb thai levest is, nézd meg ezt a receptet is!
Fotó: Street Kitchen